OnePlus 2 zvanično predstavljen: Snapdragon 810, 13 MP kamera, i koštaće 329$

Objavio u 02/08/2015 u 1:37

Nakon brojnih zadirkivanja i procurelih informacija, OnePlus 2 je konačno predstavljen. Naslednik OnePlus One će imati ram od magnezijuma i dugmad izrađena od metala. Oba ova rešenja su poboljšanja u odnosu na kompanijin prvi telefon.

Kada je cena u pitanju, OnePlus 2 će koštati 329$ za uređaj sa 16GB interne memorije, a dok će jača verzija sa 64GB koštati 389$.

OnePlus 2 će takođe imati SwapStyle zadnje poklopce sa različitim završnim obradama koje uključuju bambus, crnu kajsiju, kevlar kao i od ružinog drveta. A dok će telefon fabrički dolaziti sa crnim poklopcem sa peščanom obradom.

OnePlus 2

Kao što se i očekivalo, OnePlus 2 poseduje Snapdragon 810 SoC, uparen sa 4GB RAM-a i 64GB ugrađene skladištne memorije ili 16GB skladištne memorije i 3GB RAM-a. Što se ekrana tiče, veličina i rezolucija su ostale nepromenjene u odnosu na OnePlus One – 5.5“ ekran sa 1080p rezolucijom. S’ tim da je ekran svetliji i precizniji prilikom reprodukcije boja u odnosu na ekran kod OnePlus One telefona.

OnePlus 2

Telefon koristi kameru rezolucije 13MP sa optičkom stabilizacijom, laserskim fokusom, a treba napomenuti da kamera koristi 1.3 µm piksel senzor, veći u odnosu na standardne senzore – i što će davati bolje rezultate u uslovima lošije osvetljenosti. Kada je video snimanje u pitanju, ovaj uređaj podržava 4K rezoluciju, kao i 120fps usporene snimke u 720p rezoluciji. A dok je za selfi fotke zadužena prednja kamera rezolucije 5MP.

OnePlus 2

Senzor za očitavanje otiska prsta koji se nalazi u OnePlus 2, je kako je rečeno brži nego onaj koji se nalazi kod iPhone 6-ce. I korisnik može da skladišti do pet otisaka prsta u uređaj. A sve ovo pokreće baterija kapaciteta 3.300mAh.

Što se tiče konekcije, OnePlus 2 će koristiti USB Type-C kao standard. Ali pored toga, uz telefon će dolaziti i adapter koji će omogućiti korisnicima da neometano koriste svoje priključke sa standardnim microUSB ulazom. Ovaj telefon će posedovati i dual-nanoSIM funkciju, kao i 4G LTE konekciju.

Što se veličine tiče, telefon je dimenzija 151.8 x 74.9 x 9.85 mm, a težak je 175 grama.

I ove godine OnePlus će zahtevati pozivnice za njihov najnoviji telefon. Ali ovoga puta, proizvođač obećava da će se do pozivnica mnogo lakše dolaziti. OnePlus 2 će biti dostupan od 11. avgusta, za, njima ključna tržišta (EU, SAD, Kanada, Indija itd.), a u toku godine sve više zemalja će dobijati ovaj uređaj.

Tags: Android telefoniOnePlusOnePlus 2USB Type C

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *