Nova serija Sony Ericsson Xperia telefona stiže u Srbiju u julu

Objavio u 30/04/2011 u 15:48

U četvrtak smo prisustvovali prezentaciji Sony Ericsson-a, gde su predstavljeni modeli Xperia serije Arc, Neo i Pro. Prezentacija je bila dosta dinamična i zanimljiva jer se sastojala kako iz prezentacionog dela, tako i iz praktičnog gde smo mogli da doživimo nove telefone.

Ono što se od samog starta osetilo jeste neverovatna zagrejanost Sony Ericsson kompanije za Android platformu u kojoj vidi svoju budućnost i uspeh u 2011. godini. Xperia Arc telefon je proglašen za najbolji telefon od strane TechRadar-a, čime se kompanija dosta ponosi. Glavni akcenat je bio na Arc telefonu, Neo po njihovim rečima ima istu tehnologiju koja je korišćena u Arc telefonu, ali ima nešto lošiji display i manjih je gabarita, što će mu spustiti cenu.

Xperia Arc ima zaista jako dobar dizajn, ako mene pitate … za sada možda i najbolji među Android telefonima. A to je i cilj Sony Ericsson kompanije, da na tržište izađe sa tri glavna cilja: broj jedan među pametnim telefonima uz pomoć Androida, najbolji u polju zabave i multimedije i SE kvalitet dizajna. Specifikacije Arc telefona nisu iznad postojećih modela drugih kompanija, ali kako tvrde, još uvek nema potrebe za snažnijim procesorima poput dva jezgra itd. Ono što zaista Arc izdvaja od konkurencije je Sony-jeva Xmor-R i Bravia tehnologija, koja pruža telefonu kvalitet video zapisa, fotografije i prikaza istih na visokom nivou. Već smo pisali o poređenju Arc kamere sa iPhone kamerom, gde je očigledno da SE nudi visok kvalitet.

Nakon same prezentacije, na veoma zanimljiv način smo mogli i da testiramo i uporedimo naše telefone sa SE Arc telefonom. Postavili su kutiju sa rupom za kameru i poenta eksperimenta je bila da probamo sa različitim kamerama na telefonima da  vidimo šta se nalazi u kutiji. Naravno kamera Xperia Arc telefona je apsolutno bila dominantna i prikazivala je savršenu sliku Androida iz kutije. Tako su na istoj kutiji bili testirani i drugi telefoni iz publike i mnogi telefoni su dobili kompletno crnu sliku, uključujući i Desire. DHD je uspeo da dobije sliku Androida ali sa dosta šuma. iPhone 4 iz publike je uspeo da parira Arc telefonu i dao je veoma bistru fotografiju. Takođe smo na glave stavljali kutije koje možete videti na slici u postu, gde smo igrali tenis na konzoli, ali pogled je bio isključivo kroz Arc. Ovo je bila demonstracija o kvalitetu slike koju Arc-ova kamera prenosi na display i zaista je slika bila u realnom vremenu, realnih boja. Takođe je prezentovan i HDMI priključak koji ukoliko telefon spojite sa, naravno, SONY televizorom dobijate mogućnost da preko daljinskog od TV-a kontrolišete telefon. Ono što je izostavljeno je da podržava DLNA tehnologiju koja nudi bežično povezivanje telefona sa velikim brojem uređaja, pa je moguć direktan striming u oba smera.

Zelimir Jurcic, direktor predstavnistva Sony Ericsson za Srbiju

Zanimljivo je to da je SE na ovoj prezentaciji izneo podatak, da kada su ušli u Android vode, mislili su da je korisnicima bitnija implementacija SE interfejsa Timescape od redovnog apdejta, ali da su shvatili da korisnici uvek žele poslednju verziju Androida na njihovom telefonu. Pa je tako usledilo i obećanje da Timescape neće ići dublje u Android platformu kako bi omogućili češći apdejt. Ovu odluku lično snažno podržavam jer mislim da proizvođači nekad dobijaju lošu reputaciju baš iz ovog razloga, a SE iako je imao nekoliko modela u 2010. godini, zapravo tek sad kreće u osvajanje tržišta.

Siguran sam da će Arc, kao i ostali telefoni naći svoje vlasnike u Srbiji, a za bordu za #1 telefon će se morati dosta pomučiti jer je konkurencija zadala visoke standarde.

Telefoni će u Srbiju stići u julu mesecu, a cena još uvek nije oficijelna ali će za Arc najverovatnije iznositi nešto preko 500e, za Neo oko 400e, Pro bi trebao da bude po istoj ceni kao i Neo.

Tags: BraviaNeoProseSonyXmor-RXperia Arc

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Apsolutno najbolji dizajn ima Xperia Arc. I sporna recenica se odnosi na dizajn uredjaja. Stoga, @spaljeniaki dobija jedan Dislike! 🙂 Zezam se malo. Bez ljutnje.

  • eboye je rekao: “Xperia Arc ima zaista jako dobar dizajn, ako mene pitate … za sada možda i najbolji među Android telefonima.”

    i mislio je na dizajn kada je rekao najbolji ako se ne varam… Nema sta on tu da prekrizi, to je njegovo subjektivno misljenje o dizajnu sto je i naglasio.

  • “ako mene pitate … za sada možda i najbolji među Android telefonima”

    ovo mozda moes prekrizit i stavit nikako najbolji 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *