Nexus+ od Motorole i Google-a nije ni Nexus 5 ni XFON

Objavio u 07/05/2013 u 8:12

Novi koncept renderi Nexus telefona su se pojavili na netu i još više mute ionako mutnu priču oko budućnosti Google XFON-a i LG Nexus 5ce sa Stock Androidom.

Kao što sam već rekao, ovo je samo koncept, tako da ne možemo ništa da očekujemo.

Nazvan je Motorola Nexus+, uređaj koji možete videti na renderima, deluje veoma zanimljivo. Po specifikacijama je pandam današnjim top modelima Android pametnih telefona.

Dizajniran od strane Christophe Siméona, Motorola Nexus+ bi trebao imati 5 inčni displej sa Full HD (1920×1080) rezolucijom, Qualcomm Snapdragon 800 procesorom, 13 megapiskela glavnom kamerom i 2 megapiksela prednjom kamerom, dva prednja stereo zvučnika, infra crveni port i notifikacionim kapacitivnim pad-om.

Po specifikacijama bi se lagodno mogao meriti sa top modelima danas kao što su Samsung Galaxy S4, HTC One, Sony Experia Z i nadolazećim Optimus G2.

Sa specifikacija možemo videti da je dimenzija 137 x 67 x 8.5 mm, imao bi magneziumski okvir i leđa od mašinski obrađenim karbon fiberom.

Po svemu sudeći LG sprema Nexus 5 koji bi trebao biti sličan Optimus G2 telefonu, a Motorola, pošto je sada u vlasništvu Google-a priprema XFON koji neće biti Nexus, ali bi trebao biti kao Nexus, tj. Stock Android uređaj.

Sećate se ovog teksta? Izgleda da Google nije mogao da čeka, već je stvar uzeo u svoje ruke 😀

Kako vam se sviđa novi tizer? Ja sam zbunjen. XFON ili Nexus+?

Tags: googleHTC OnekonceptLGLG Optimus G2motorolaNexusNexus5Samsgung Galaxy S4Sanpdragon 800Sony Experia ZXFON

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Na istom sajtu (sa prve fotke) moguće je videti Samsung telefon sa sledećim odabranim karakteristikama:
    – kamerom od 16 MPx (wow. ne znam postoji li ovaj modul uopšte, nisam do sad čuo, and don’t you PureView me)
    – prednja “samo” 3MPx (još jedan wow. ne znam da postoji softver koji ovo može da iskoristi, sve i da stavimo “zadnju” kameru na prednju stranu uređaja.
    – čije je kućište izrađeno od tri vrste titaniuma (ovo je dovoljno, ali ima još..) sa delovima od kevlara (samsung, lol),
    – sa geomagnetnim senzorom (lolwut? da bi pratili promenu magnetnog polja Zemlje, verovatno?)
    – sa mogućnošću promene RAM-a, procesora, mrežnog adaptera i interne memorije – u kućnoj radinosti, verovatno. (pozdravljam ovu utopiju. što ja nisam ovakav socijalista?)

    Na žalost, izgleda POTPUNO kao GS3, samo veći, pa nije jasno šta je pesnik ‘teo da kaže. Da je dizajn GS3 u redu, samo da ima jači hardver? Some people…

    Ne kažem, lepo je što postoje ovakve maštarije, al treba ih posmatrati baš tako – šbb kbb.

    Bilo bi, na kraju balade, lepo da Samsung NAMERNO napravi 3 ovakva – čisto da se dokaže da bi se pojavili komentatori sa rečima “ih, još da su stavili “.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *