1

Nexus 3 4G sa Dual core 1.5Ghz CPU, 720p Displejom i 1080p Videom

Nexus 3Predhodne glasine o Tegra 3 Quad Core procesoru na Nexus 3 telefonu izgleda da idu u drugom smeru sada. BGR izveštava da Google možda sprema dva nova uređaja ove godine, koja će biti Dual Core umesto Quad Core.

Sledeći Nexus uređaj, bilo da bude nazvan 4G ili ne, će stići sa sledećom generacijom dual-core 1.2GHz ili 1.5GHz procesorom (OMAP 4460 ili, ultra niskim potrošačem energije 28nm Krait-bairanim Snapdragon procesorom). Ono što je najzanimljivije jeste ekran visoke rezolucije koji će prikazivati 720p HD sliku na “monstruoznom” ekranu.

Kao dodatak ovome će biti odbacivanje fizičkih dugmića kako bi novi Ice Cream Sandwich Android 4.0 bio u stilu Honeycomb operativnog sistema.

Ice Cream sandwich će doneti:

  • Sjedinjavanje pametnih telefona sa tabletima (doviđenja fragmentaciji)
  • Nove inovativne mogućnosti praćenja lica i fokus kamere na osobu koja priča.
  • Hardversku akceleraciju holografskog interfejsa poput Honeycomb-a.
  • Prepoznavanje lica, Virtualna kamera.
  • Unapređen multitasking.

Pored toga, podržaće 4G LTE radio, 1GB RAM memorije, 1080 HD video snimanje i reprodukciju, 1MP prednju kameru, 5MP zadnju. Možda se čini da kamera sa zadnje strane ima iste specifikacije, ali će zapravo biti high-end kamera sa visokim performansama u 5MP rezoluciji koja će doneti najkvalitetniju sliku u svojoj klasi sa odličnom ISO osetljivošću kako bi pravila dobre rezultate i u ambijentu sa niskom osvetljenošću.

Nexus 4G će biti tanak i lagan, i biće dostupan oko američkog dana zahvalnosti.

Objavljeno u Telefoni
eboye

eboye

Vasilj
Milošević
Objavio tekstova:
Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedna misao na “Nexus 3 4G sa Dual core 1.5Ghz CPU, 720p Displejom i 1080p Videom

  1. Bolje da uzmes jak komp ili lap top 🙂
    Ovo je preterivanje xD
    Meni da moj Tattoo ima jacu graficku i bio bih prezadovoljan 🙂

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *