Napokon stigao Google Moto X

Objavio u 01/08/2013 u 21:29

Moto X

Danas je taj dan D, ili možda M. Nakon dugog čekanja, gomile prucerelih fotografija, specifikacija, pravih i lažnih dojava, stigao je Google Moto X. Sada imamo sve informacije.

Gotovo sve što smo do sada imali od informacija se ispostavilo tačno. 4,7 inča Google Moto X koji je proizvela Motorola je tu među nama.

Google i Motorola su konačno predstavili svetu svoje novo čedo, koje je btw sjajno 😀

Kako kažu, krstili su ga Moto X i stiže za sada samo u SAD krajem avgusta, početkom septembra. Za sada nije objavljen tačan datum, ali biće uskoro, mada nam skoro da i nije važan jer ne stiže kod nas 🙁

Motorolin novi telefon ima 4,7 inča sa ekranom 1280x720p (316PPI) AMOLED active (Bez Pentile Matrice)* prekriven Corning Gorilla staklom. Dimenzije su 129,3 x 65 x 10,4 mm. Najtanji deo je samo 5,4mm a najdeblji 10,4mm. Kako kažu oni koji su ga videli i držali u ruci, ne deluje debelo jer je pozadi “zakrivljen” tako da daje osećaj da je mnogo tanji nego što jeste a opet ima prostora za veću bateriju.

Kao što su svi izveštaji i glasine navodili, Moto X pogoni 1,7GHz Snapdragon S4 Pro dual-core procesor. Međutim, kako kažu, dual-core ne treba da nas plaši jer je ovaj dual-core baš baš brz, a ima i Adreno 320 GPU koji se ugrađuje u novi Snapdragon 600. Motorola je dodala još dva dodatna jezgra (Motorola X8 CPU). Tako da je u pitanju 1,7GHz Snapdragon S4 Pro sa 2GB RAM memorije, sa 16 i 32GB kao i 2 godine 50GB Google Drive prostora za dž.

Tu je i njihova “Clear Pixel” kamera sa zadnje strane od 10 megapiksela i kako kažu ovo je RGBc senzor sa ekstra čistim (clear) pikselima koji dozvoljavaju i do 70% više svetla da padne na senzor. Tako da će ovo učiniti fotografije u svim uslovima drastično boljim. Tu je i 2 megapiksela kamerica s prednje strane koja snima 1080p video. Moto X dolazi sa Androidom 4.2.2, međutim još uvek ni reči o 4.3, ali pošto je ovo Google telefon, verujem da će stići vrlo uskoro.

Zaobljen zadnji deo omogućuje da telefon daje osećaj da je tanak a opet daje mesta za 2,200 mAh bateriju. Pomislićete da je 2,2Ah malo, ali ovo nije četvorojezgarna aždaja koja siše vatru iz baterija i nema FullHD ekran, već 720p tako da Motorola obećava 24 sata “normalne” upotrebe.

Tu su i nove dual-band MIMO antene (šta god), WiFi a/g/b/n, Bluetooth 4.0 LE, Micracast wireless streaming, NFC, GPS, GLONASS itd.

Stizaće u tkanina crnoj i tkanina beloj boji, ali i sa ogromnom mogućnošću prilagođavanja. Međutim, ova prilagođavanja su samo za AT&T.

Bootloader-i su zaključani, ali kako kažu biće i developer verzija sa otključanim bootloader-ima direktno od Motorole.

Live je i promo stranica na Motorola sajtu, pa pogledajte šta sve tu ide 😉

dodatak 1:

U međuvremenu su izašla i dva promo video klipa, pa pogledajte:

https://www.youtube.com/watch?v=xXyCbrdQEyA

dodatak 2:

Stigla je i vest da će Moto X stizati i u Google Play ediciji, što znači da oni koji ne vole bloatware, mogu da se raduju 😀

*Hvala Saša

Tags: 10MP2GB RAMClea Pixeldual-coregoogleGooglerolaMoto XmotorolaSnapdragon S4 Prozvanicno

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

8 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *