[MWC2017] Sony razvalio sa Xperia XZ Premium telefonom

Objavila u 27/02/2017 u 21:28

Svašta se najavljivalo i pričalo i došao Sony Mobile na MWC i razvalio sa novim telefonom. 🙂 Xperia XZ Premium dolazi sa Qualcomm® Snapdragon™ 835 procesorom i izgleda prelepo. Pogledajte zvanično saopštenje.

Barselona, Svetski sajam mobilne telefonije, 27. februar 2017. – kompanija Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) danas je predstavila svoj najrevolucionarniji pametni telefon do sada, Xperia XZ Premium, sa naprednom kamerom koja hvata i pokrete koje ljudsko oko ne može, sjajnim 4K HDR ekranom, super-brzim preuzimanjem podataka, zadivljujućim dizajnom i drugim, još inteligetnijim funkcijama.

Oslanjajući se na deceniju inovacija Sony kompanije, Xperia XZ Premium telefon spaja znanje fotografije inkorporirano u Sony ‘α’ and Cyber-shot™ kamere kako bi kreirao novi Motion Eye™ kamera sistem za fotografije kakve nijedan drugi pametan telefon ne može da pruži. Prvi pametni telefon sa memory stacked Exmor™RS tehnologijom senzora koja se obično nalazi na premijum kompaktnim kamerama, i pruža pet puta brže skeniranje slike i prenos podataka. Ovo znači da ćete moći da kreirate senzacionalan video sadržaj snimajući ga u 960 frejmova u sekundi, pružajući Super Slow Motion video reprodukciju koja je četiri puta sporija nego na drugim pametnim telefonimaiv i pruža znatno više detalja na dlanu vaše ruke.

Predictive Capture je uvek jedan korak ispred vas i automatski počinje sa snimanjem slika kada detektuje pokret pre nego što pritisnete dugme, tako da možete izabrati momenat koji ste možda propustili, iz selekcije od do četiri frejma koji su snimljeni sekundu pre nego što ste kliknuli. Povrh svega, novi senzor visoke rezolucije od 19 MP ima za 19% više piksela kako bi uhvatio više svetlosti i pružio neverovatne detalje i oštre fotografije čak i u uslovima slabog i lošeg pozadinskog osvetljenja. Dodatna poboljšanja napravljena su i u okviru Motion Eye™ kao i Bionz™ for mobile, što znači da detektuje pokret još preciznije kako bi se omogućio Predictive Capture. Jasnoća, detalji i tekstura su unapređeni tako da doprinose kvalitetu fotografije uz redizajniran G objektiv sa visokom optičkom jasnoćom.

Po prvi put u pametnom telefonu, Xperia XZ Premium ima 4K HDR (High Dynamic Range, 2160 x 3840) ekran od 5.5 inča. Jedinstveno Sony iskustvo osposobljeno Sony BRAVIA TV tehnologijom pružiće vam impresivno 4k HDR gledalačko iskustvo sa dlana ruke, bez ograničenja vašeg kauča. Zadivljujuće osvetljenje, boje, jansoća i kontrast realizovani su da stvore nivoe realizma tako da se osećate kao da ste deo scene.

Xperia XZ Premium

Jasan i živopisan kvalitet ekrana obogaćen je Sony native tehnologijama TRILUMINOS™ Display for mobile, X-Reality for mobile i Dynamic Contrast Enhancer.
Po prvi put na mobilnom telefonu, možete da uživate u 4k HDR sadržaju, zahvaljujući Amazon Prime Video servisu na Xperia XZ Premium uređaju. Gledajte ili preuzmite jednu od Amazon Originals serijav i uživajte kada god i gde god želite, i to u živopisnim bojama i jasnoći koja ostavlja bez daha.

Xperia XZ Premium pokreće oštar Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile Platform procesor, što ga činim jednim od prvih pametnih telefona sposobnih za Gigabit Class LTE (i do 1 Gbps). )[i].

Ovo je omogućeno integracijom Snapdragon X16 LTE modema koji ima potencijala da promeni način na koji korisnici koriste svoje mobilne uređaje isporučujući fibre optic brzinu.

Snapdragon 835 platforma takođe poseduje neverovatnu grafiku, superiorne karakteristike i poboljšanu efikasnost baterije. Prenos podataka je unapređen zahvaljujući USB 3.1. konekciji koji je 10 puta efikasniji od USB 2.0 i ima brzinu prenosa čak do 5Gbps. Sa USB Type-C portom, priključivanje je olakšano zbog konektora koji savršeno pristaje.

Sa toliko naprednih tehnologija koje funkcionišu u harmoniji, Xperia XZ Premium stiže i u skladnom dizajnu, koji ga čini prelepim i spolja i iznutra. Spoljašnjost telefona ima staklenu površinu koja, kada se telefon okrene, stvara efekat luksuznog ogledala. Svaki aspekt XZ Premium telefona je jedinstven, od savršenih linija i intuitivnog senzora za uključivanje putem otiska prstavi, do animirane pozadine koja se lagano smenjuje dok listate kroz telefon, dok su boje koje vidite u telefonu savršeno uklopljene sa njegovom spoljašnjošću.

Kiša je još jedna stvar manje o kojoj ćete razmišljati dok ste napolju. Xperia XZ Premium je vodootporan i ne propušta prašinuvii, a zaštićen je i Corning® Gorilla® Glass 5 staklom sa obe strane uređaja, koje lepotu i dugotrajnost podiže na viši nivo.

Podižući inteligenciju na viši nivo, uči kako koristite vaš telefon i prilagođava se i pravi preporuke kako bi vam pružio što pametnije i personalizovanije iskustvo.

Baterija je maksimalno uvećana sa Smart Stamina opcijom koja procenjuje koliko će vaša baterija trajati na osnovu vaše prosečne upotrebe. Čak će vas i upozoriti ukoliko ćete u toku dana ostati bez baterije i podsetiti da uključite Stamina režim. Battery Careviii and Qnovo Adaptive Charging tehnologije su takođe ugrađene u svrhu da zaštite vašu vašu bateriju i održavaju je zdravom i do dva puta duže.

Xperia Tips i Xperia Actions nude vam korisne savete o karakteristikama koje koristite, a čak i predlože preuzimanje mape na osnovu vaše lokacije, sve u cilju da vam život učine lakšim.

Sony iskustvo nastavlja se i na audio ali i igračke mogućnosti. High Resolution Audio system omogućava vam da čujete svaku nijansu i detalj pesme koju slušate, baš kao da ste pored samog izvođača. Originalna Sony DSEE HX™ tehnologija vašu online ili MP3 muziku poboljsava skoro do kvaliteta visoke rezolucije, a ako telefon priključite na bežične zvučnike ili slušalice, LDAC osiguraće da se kvalitet zvuka ne izgubi preuzimanjem i do tri puta više podataka od običnog Bluetooth-a. Uz PlayStation®4 konzolu, možete igrati i najnovije igrice na vašem Xperia XZ Premium telefonu. Napredni procesor i brza memorija omogućavaju da se igranje odvija glatko, a 4K ekran i moćni stereo zvučnici učiniće da se osećate kao deo igrice.

Xperia XZ Premium globalno je dostupan u svetlo hromiranoj i duboko morski tamnoj boji, krajem proleća 2017. godine. Širok spektar dodatne opreme će takođe biti u ponudi, a neki od njih su Quick Charger UCH12Wix punjač koji omogućava nekoliko sati baterije uz punjenje od samo par minuta i Bluetooth Headset paket sa SBH56 zvučnikom koji vam omogućava hands-free razgovor preko glasnog zvučnika dok radite više stvari u isto vreme, i ima daljinski upravljač za uključivanje i gašenje kamere.

Evo i video klip koji je napravio The Verge tim na MWC-u

Tags: BarselonaMobile World CongressMWC2017Sony MobileXperiaXperia XZ

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *