Modularni Project Ara telefoni stižu na MWC2015

Objavio u 13/02/2015 u 12:22

Sećate se Motorolinog projekta modularnih telefona gde možete da menjate delove telefona kao što su procesor, RAM memorija, baterija? Najnovije informacije vezane za Project Ara govore da će modularni telefon i neki njegovi delovi stići na MWC 2015 u Barseloni sledećeg meseca. Očekuje se da bude prikazano oko pedeset modularnih komponenti. Iako nisu sve u radnom stanju, očekuje se da ćemo videti kompletnu radnu verziju modularnog telefona.

ZTE-ECO-MOBIUS-Concept

Project Ara telefoni će omogućiti korisnicima nadogradnju RAM memorije, GPU-a, displeja i drugih komponenti jednostavnom zamenom starog dela za novi.

Ove nedelje je Toshiba najavila partnerstvo sa kompanijom Einfochips za proizvodnju čipova za Project Ara telefone. Iz ove kompanije su takođe poručili da će dizajnirati dve različite verzije telefona, Spiral One i Spiral Two, a takođe su poručili da će cene modula biti između 50 i 500 dolara.

[via Benchmark i PhoneArena]

Tags: EinfochipsMWC2015Project AraProjekat AraToshiba

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *