Meizu MX5 je stigao – metalno kućište, osmo-jezgarni procesor i 20 MP kamera

Objavio u 01/07/2015 u 13:43

Meizu MX5 je zvanično predstavljen, okončavajući beskonačan broj glasina po internetu.

Ovoga puta, Meizu je u potpunosti koristio metal za izradu ovog uređaja, sa samo dva mala plastična umetka na zadnjoj strani kako bi se osiguralo da radio antene funkcionišu bez smetnje. Uređaj je veličine 149.9mm x 74.7mm x 7.6mm i teži 149g, što je malo teže od njegovog prethodnika MX4-ke.

Meizu MX5

Meizu MX5 je opremljen sa 5.5 inčnim Super AMOLED ekranom koji je zaštićen sa Corning Gorilla Glass 3. Meizu je zadržao FullHD rezoluciju, što znači da možemo očekivati bolju izdržljivost od baterije, koja je kapaciteta 3150 mAh. Što se unutrašnje opreme tiče, telefon poseduje MediaTek-ov MT6795T SoC, koji je još poznatiji kao Helio X10, i to je pravi osmo-jezgarani čipset u kome su sva Cortex-A53 jezgra radnog takta 2.2 GHz, a grafički procesor je PowerVR G6200. Ovo je upareno sa 3 GB RAM-a, a dok telefon dolazi u varijantama od 16, 32 i 64 GB skladištne memorije, nažalost bez mogućnosti da se proširi.

Meizu je opemio ovaj telefon sa takozvanom mCharge tehnologijom, to je neka vrsta brzog punjenja, sa kojom će te moći da napunite bateriju do 25% za samo 10 minuta. A da bi ste napunili 60% baterije trebace vam 40 minuta, kako ova kompanija tvrdi.

Meizu MX5

Kada je kamera u pitanju, glavna zadnja kamera je rezolucije 20 MP, i koristi Sony-jev IMX220 senzor sa dvostrukim LED blicom i laserskim autofokusom, koja snima u 4K rezoluciji, i takođe može snimati 100fps usporene video snimke u 720p rezoluciji, i ono što je dobra vest jeste da je ovo jedan od prvih uređaja koji dolazi sa novim H.265 standardom za video kodiranje koje obezbeđuje mnogo efektivniju video kompresiju sa manjim gubitkom detalja. A dok je prednja kamera rezolucije 5 MP što u potpunosti zaokružuje ovu lepu ponudu.

Meizu MX5

Meizu MX5 takođe poseduje senzor za očitavanje otiska prsta. Ovaj čitač otiska nazvan mTouch, je unapređen u verziju 2.0, sa kojom su poboljšane brzina i preciznost. Sigurnost je takođe poboljšana na nivou softvera. MX5 poseduje posebno TTE bezbednosno okruženje, kome se ne može pristupiti bez Meizu potpisa, čak ni kada je uređaj rutovan.

Što se konekcije tiče, Meizu MX5 je dual-SIM telefon, sa LTE podrškom za oba slota. A sve ovo radi na Flyme OS 4.5, koji je zasnovan na Android-u 5.0 Lollipop.

MX5 dolazi u sivoj, beloj i zlatnoj boji, sa cenom od neverovatnih 290$ za 16GB varijantu, a dok 32GB verzija će se prodavati za oko 320$ a najskuplja 64GB opcija za 390$.

Tags: kineski telefonMeizuMeizu MX5osmojezgarni procesor

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *