LG G4 objavljen – akcenat na dizajnu i fotografiji

Objavio u 30/04/2015 u 20:10

LG je objavio svoj novi vodeći model za 2015. godinu – LG G4. Dugo očekivani pametni telefon je zvanično objavljen, na za ovaj uređaj posvećenim događajima, u Londonu i Njujorku.

Tokom svojih prezentacija, LG se fokusirao na tri glavne oblasti – dizajn, ekran i kameru. Prava koža koja se nalazi na zadnjoj strani uređaja, je takođe jedna od glavnih karakteristika kada je stil ovog telefona u pitanju. LG ponosno ističe kako su koristili proces potamljivanja kože, koji se inače koristi u luksuznoj kožnoj industriji, i da je samo 10% svih postojećih kožnih dobara obrađeno na ovaj način. No, neće svi uređaji doći sa kožom na zadnjem delu, već neki uređaji će doći sa plastičnom pozadinom sa karakterističnim šarama, u metalno sivoj i keramičko beloj boji.

LG G4

LG G4 poseduje 5.5-inčni ekran sa QHD (2560×1440) rezolucijom. Ovoga puta LG se odlučio za Quantum LCD ekran, za koji je rečeno da daje izvanredno precizan prikaz boja. Kako LG tvrdi, novi ekran daje 20% širi prikaz boja, 25% poboljšanje kada je osvetljenje u pitanju i 50% veći kontrast u odnosu na G3.

Što se internih specifikacija tiče, srce ovog uređaja je Qualcomm Snapdragon 808, što je stepenik slabija varijanta u odnosu na Snapdragon 810. Ovo je 64-bitni čipset, koji poseduje šesto-jezgarni procesor, sa dva Cortex-A57 jezgra i četiri Cortex-A53 jezgra. LG tvrdi da je blisko sarađivao sa Qualcomm-om u prilagođavanju ovog SoC i kako su sa ovim čipsetom prevazišli performanse Exynos 7420 kada su svakodnevni zadaci u pitanju. Takođe telefon poseduje 3GB RAM-a i 32GB skladištne memorije, koja je proširiva sa microSD karticom. Telefon koristi Android 5.1 Lollipop sa najnovijijm LG UX 4.0 korisničkim interfejsom.

Kada je kamera u pitanju, LG G4 koristi 16MP senzor, što je skok u odnosu na 13MP koje je posedovao G3. Otvor blende kod ovog uređaja je sada povećan na f/1.8, što će pomoći u uslovima smanjene vidljivosti, plus senzor je 40% veći, sa poboljšanom optičkom stabilizacijom (OIS) i laserski-navođenim autofokusom. A za potrebe video ćaskanja i selfije, tu je prednja kamera rezolucije 8MP.

LG G4

A sve ovo pokreće baterija kapaciteta 3000mAh, koju korisnici sami mogu menjati. Ovaj uređaj dolazi sa podrškom za bežično punjenje, za koje morate kupiti poseban zadnji poklopac.

Cena i dostupnost LG G4 uređaja, još nisu zvanično objavljene, mada se nagađa da će telefon najverovatnije biti globalno dostupan krajem maja, a kada je cena u pitanju, telefon će najverovatnije koštati od 680 eura pa nagore (ako je suditi prema procurelim cenama u Nemačkoj).

 

Tags: LGLG G4mobilni telefonUX4.0

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *