LG-ev novi telefon gotovo da nema ivice oko ekrana

Objavio u 30/10/2014 u 18:06

Danas, kada gotovo svi proizvođači probijaju limite u veličini ekrana, LG se vraća na relativno manje dimenzije (5.3 i nije baš malo, al ajd).

Međutim, problem kod većine telefona koji idu preko 5 inča u dijagonali nije u samoj veličini ekrana, dosta prostora se može uštedeti i na bezel-u tj. ivicama koje okružuju ekran. LG je G2 telefonom napravio ogroman pomak u ovom polju, a sada evo postavlja novi rekord.

Novi LG telefon, koji još nije imenovan, će biti 5,3 inča, sa 1080p rezolucijom i bezelom od samo 0,7 milimetara.

Ovo izgleda više kao mockup nego kao stvarni telefon. Pored jače baterije, ja se upravo ovome nadam. Da upakuje neko ekran od 5,5 inča u kućište bez ivica 😀

lg novi telefon

Dobra vest je da LG planira da ga masovno proizvodi. Loša vest je da će se prvo prodavati u Kini.

Šta kažete? Ima li smisla ovo smanjenje ivica? Mislim da tu jedini problem predstavlja izdržljivost na udarce sa ovako tankim bezelom.

[via techcrunch]

Tags: ivice ekranaLGnovi telefontanak bezel

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Ne slazu se prva i druga fotka, na gornjoj ni gornjeg ni donjeg “bezela” nema – donja malo realnija, verovatno.

    Muko moja, jao i qq kad je 5.3″ “mali ekran”. U odnosu na sta mali, na TV? Meni bezel ne smeta (nosim case i onako, on ima veci bezel od telefona), al spakovati sto veci ekran u sto manje kuciste pozdravljam kao tendenciju. Jedino mi ne odgovara trka u anti-debljini, bolje 8-9mm pa 3000+ MAh nego 4.8″ (neki Kinez od onomad sa G+) al, jbg, nema bas mogucnost sluske da se ukljuce. Nie bilo mesta.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *