Kineski telefoni uznapredovali! Apple treba njih da tuži umesto Samsunga

Objavio u 22/06/2011 u 12:14

Gooapple 3G

Svi znamo koliko su jedno vreme bile popularne kineske kopije Nokia telefona, iPhone mini?? itd. Kada se prvi put pojavio MIUI ROM, znao sam da će se sigurno naći na nekom od ovih klonova. Očigledno je da su u Aziji popularnije jabuke od robota.

Gooapple 3G je što se fizičkog izgleda tiče, egzaktna kopija iPhone četvorke. Kako kažu u klipu, čak mu pristaju sve maske, folije za zaštitu ekrana itd. od originalnog iPhone 4 telefona. Ono što se ovde razlikuje je operativni sistem. U pitanju je Android 2.2 Froyo koji je za još jedan stepen bliži iOS dizajnu pogotovo po pitanju sistemskih aplikacija. Tako da na prvi pogled ovaj telefon može lako da prevari budućeg “naivnog” kupca koji želi da kupi iPhone, a dobije Android. Nisam siguran da je u pitanju MIUI ROM, ali vrlo je verovatno, pošto MIUI sa svojom osnovnom temom dosta podseća na iOS.

Izgleda da će kineski plagijatori imati najviše beneficija od Android OSa 🙂

Tags: AppleCloneiosiphonekineski telefoniMIUI

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • mislim da je android usrecio i mnoge druge ljude…ja sam npr. bio veliki poklonik Symbian OS-a dok se nije pojavio android i dok nisam otkrio rootovanje,custom ROM-ove itd…. 😀 …jedino sto me trenutno koci je ovaj moj krsh od ‘fona (HTC Tattoo),jeste da ima instaliran CyanogenMod ROM i da ga je on oziveo i napokon ucinio upotrebljivim za svakodnevno koriscenje ali opet,spor je i ne mogu da se igram na njemu 🙁 😀 …suvise slab procesor,iako je overclock-ovan…

  • Kinezi su jedva docekali da se desi Android. Imali su touchscreen telefone jos odavno ali im je softver bio ocajan. Cak sam jedan i imala, kupila sam ga u Aziji (neki G-Net). Telefon je potpuno pristojno izgledao, nije bio kopija nijednog brenda ali je softver bio nikakav. Dizajn interejsa katastrofalan, a opcije u softveru minimalne. Android je usrecio Kineze. 🙂

    • Slazem se, vidjao sam ‘kineze’ ranije i svi su imali touch, ali u kombinaciji sa ogromnim dimenzijala i totalno NE finger-friendly OSom… bili su katastrofa. Naravno i Hardware je bio tragedija.
      Ovo bi vec pojelo moj HTC WF.

  • jel ima ovo cudo da se kupi kod nas? 🙂 …ja bi’ bas voleo da ga imam 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *