INQ telefoni iliti Facebook telefoni

Objavila u 10/02/2011 u 20:21

INQ telefonKako je juče Engadget objavio ovu vest, tako su pomahnitalo svi ostali Android mediji požurili da objave isto. Pa evo i mi da vas obavestimo da ne bude posle da nismo. 🙂  Ja lično ne volim Facebook, pa sama pomisao na Facebook telefon mi i nije nešto interesantna. Ali je interesantno da INQ kompanija (za koju moram priznati, ranije nisam čula) zapravo već neko vreme je usmerena na pravljenje telefona fokusiranih na socijalne mreže. Pa tako ovog puta od njih i dolazi taj Facebook telefon o kojem se toliko šuškalo na netu i pisali smo o tome.

Ovoga puta INQ je izbacio dva Android 2.2 telefona sa nazivima INQ Cloud Touch i INQ Cloud Q. Oba telefona su fokusirana na Facebook društvenu mrežu, što bi značilo da vam Facebook viri svuda na telefonu i u svakom momentu možete da dobijete notifikacije sa istog. INQ Cloud Q telefon ima i QWERTY tastaturu dok INQ Cloud Touch nema. Ostale mogućnosti i specifikacije telefona su iste. Telefoni imaju 3.5 inča HWGA kapacitivnog ekrana, kameru od 5 megapiksela, rezoluciju ekrana 320×480 piksela,  procesor Qualcomm 7227 na 600 MHz, 4MB interne memorije i 4GB microSD karticu u paketu. Znači da ovaj telefon i nije predviđen da se koristi tako što ćete dodatno instalirati aplikacije sa marketa jer imate svega 4MB interne memorije. Bezveze. Ovo po meni nije Android telefon, je se gubi svaka poenta istog. Telefoni imaju i podršku za Exchange email sistem a tu je i Spotify aplikacija za muziku (koja nama u Srbiji i nije od koristi).

Zapravo INQ Cloud telefoni su prvi telefoni koji koriste Facebook Social Graph API sa kojim su omogućeno da svi vaši važni sadržaji sa Facebook-a budu vidljivi na Home ekranu telefona. Ono što je zaista bonus na ovim telefonima je ugrađena Swiftkey tastatura. Ova tastatura ne samo da predviđa šta želite da napišete nego i uči iz vaših SMS poruka i uči vaš stil komunikacije.  Naravno ovu tastaturu možete instalirati na bilo kom telefonu, a na Cloud telefonu dolazi po difoltu. (Ako mogu u skupštini da govore “po difoltu”, zašto ne bih mogla i ja?) Telefoni se očekuju na tržištu u aprilu u Britaniji u 3 boje: beli, crni i crveni.

Sve u svemu, ovo izgleda kao igra sabiranja ključnih reči: Android + Facebook + Društvene mreže + Spotify + Cloud + Pametni telefon = BUZZ

A evo ga i video sa Techcrunch:

I video sa Engadget-a:

Tags: AndroidfacebookINQ Cloud QINQ Cloud Touchspotifytelefon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *