Huawei u Londonu lansirao P8

Objavila u 16/04/2015 u 3:13

Pre nego što pročitate zvanično saopštenje, evo specifikacije:

 • IPS ekran 5,2 inča (manja verzija) i 6,8 inča (veća verzija), rezolucija 1080 x 1920px
 • Android OS, v5.0.2 (Lollipop)
 • Chupset: HiSilicon Kirin 935
 • CPU: Quad-core 2 GHz Cortex-A53 & quad-core 1.5 GHz Cortex-A53
 • GPU: Mali-T628
 • Memorija: 16/64 GB, 3 GB RAM
 • Kamera: manja verzija telefona 13MP i 8 MP, veća verzija 13MP i 5MP
 • Dual SIM i 4G na obe kartice

15. april 2015, Beograd-London – Huawei, vodeća svetska IKT kompanija danas je u legendardnom londonskom BIlingsgejtu, poznatom centru umetnosti i mode, predstavila Huawei P8 pametni telefon koji je savršen spoj tehnologije, elegantnog dizajna, funkcionalnosti i revolucionarnih performansi za fotografisanje u uslovima slabog osvetljenja.

Uz umetnost izrade koja pomera granice novih mogućnosti i revolucionarnim “light painting” režimima Huawei P8 inspiriše korisnike na kreativnost i opravdano nosi epitet najboljeg uređaja P serije.

Oličenje lepote i vrhunske tehnologije

Elegantni detalji u završnoj izradi na modelu Huawei P8 podsećaju na stranice tvrdog poveza knjiga, dok jednodelno aluminijumsko kućište i precizna izrada naglašavaju teksturu metala. Telefon se može naći u četiri elegantne boje: srebrna, zlatna, crna i siva. Uređaj je u prozračnom pakovanju, a iskustvo otpakivanja je čarobno poput uzimanja knjige sa police.
Predstvljena 2012, Huawei P serija je promenila dizajn. Model P1 označio je početak putovanja kompanije Huawei. Model P2 nadahnut prethodnikom P1, pomerio je granice brzine obrade podataka; P6 je odisao elegancijom i uglađenošću, dok je izrada P7 oduševila tržište.

Dizajn i tehnologija

Huawei P8
Poštujući minimalistički dizajn prethodnih generacija u P seriji, Huawei P8 vrhunac je elegancije, besprekorne izrade i dugotrajnosti.

Karakteristike:

 • Nano-tehnologija livenja i jedan od najvećih ekrana u industriji
 • Telefon je tanak svega 6,4mm, ima dual SIM karticu i podržava 4G mrežu
 • Troslojan dizajn unapređuje pouzdanost i otpornost uređaja
 • Novi Kirin 930 64-bitni osmo-jezgarni procesor jača performanse za oko 20% u pređenju sa drugim telefonima sa sličnom dužinom trajanja baterije
 • Elegantan zadnji poklopac izrađen je od čelika i obezbeđuje čvrstinu

Najbolji u klasi

Novi P8 telefon ima revolucionarni ekran osetljiv na dodir. Dupli dodir ekrana omogućava pravljenje fotografija širokog kadra, a ukoliko nacrtate krug na ekranu brzo možete da fotografišete sadržaj koji se nalazi u njemu. Dodatna funkcija “search phone by voice” omogućava korisnicima da “pozovu” svoj pametni telefon, koji će im se “javiti” putem zvučnika.
Jedinstveni sistem upravljanja energijom povezuje tanak izgled, energetsku efikasnost i neverovatne performanse. Uređaj poseduje bateriju od 2600mAh koja zajedno sa Kirin 930 osmo-jezgarnim 64-bitnim chipsetom donosi izuzetne performanse koje nadmašuju tržište pametnih telefona za 20% i neuporedivo duže trajanje u režimu mirovanja.

Huawei P8 donosi inovativne performanse zvuka. U izrazito bučnom okruženju, korisnici mogu da povećaju jačinu tona do 58% iznad uobičajenog nivoa. U vetrovitom okruženju, telefon može da eliminiše 90% zvuka vetra pri korišćenju slušalice ili slušalice sa jednim mikrofonom. Osim toga, super hands-free funkcionalnost podržava visokokvalitetne hands-free pozive na udaljenosti od 2 metra, dok ugrađeni nezavisni audio dekoder chipset omogućava dupliranje jačine zvuka istog kvaliteta.

S obzirom na navike korisnika, kao i na predstojeće trendove, Huawei P8 pruža sveobuhvatna rešenja:

Za korisnike 4G SIM kartice, uređaj poseduje dva 4G mesta za SIM kartice u koja staju kartice bilo kog formata
Jednom kada telefon identifikuje i poveže se sa Bluetooth uređajem, kao što je Huawei TalkBand B2, telefon se može automatski otključati bez unošenja lozinke
Sa performansama rominga optimizovanim za 4G, P8 se povezuje sa mrežnim uslugama roming servisa u proseku tri puta brže od prosečnog telefona
Osim toga, uz E-ink ekran na poleđini telefona, metalna poleđina se može transformisati u eBook u sekundi

“Cilj nam je da Huawei P8 postane pametni telefon koji ispunjava želje i najzahtevnijih korisnika, a da istovremeno bude jednostavan za korišćenje ljudima širom sveta” rekao je Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group, “Detaljnim istraživanjem, otkrili smo koje su to nezadovoljene potrebe korisnika premium pametnih telefona. Na osnovu dobijenih rezultata, Huawei je objedinio najbolja dizajnerska i tehnološka rešenja u jednom uređaju, pružajući revolucionarno korisničko iskustvo – posebno u pogledu kamere i povezivanja na mrežu. Oslanjajući se na izvanredan tržišni nastup Huawei P serije, potpuno smo uvereni da će P8 postati jedan od najpopularnijih pametnih telefona među potrošačima u 2015. godini”

Najbolji u klasi sa Light Painting kamerom

Huawei P8 uveo je novu filozofiju dizajna kamere koja predstavlja kombinaciju hardvera, softvera i sopstvenog algoritama koji pomažu korisnicima pri pravljenju fotografija, čak i u veoma najgorim uslovima osvetljenja.
Karakteristike uključuju:

 • Vodeća tehnologija optičke stabilizacije slike u industriji do 1.2°, omogućava pravljenje fotografija i video snimaka visokog kvaliteta i kontolu podrhtavanja kamere kako bi fotografije zadržale oštrinu
 • Prvi svetski četvorobojni RGBW sensor poboljšava osvetljenje za 32 procenta u uslovima visokog kontratrasta i smanjuje ga za 78 procenata u uslovima lošeg osvetljenja. DSLR procesor za obradu footografija omogućava smanjenje buke iz okruženja prilikom snimanja i pravljenje fotografija u uslovima visokog kontrasta
 • Četiri profesionalna režima za pravljenje fotografija u uslovima lošeg osvetljenja

Na primer, Light Painting Mode, jedan od četiri režima za pravljenje fotografija profesionalnog kvaliteta pri uslovima slabog osvetljenja, usklađuje upotrebu blende kamere telefona i koristi je za snimanje širokog spektra svetlosti. Omogućavajući korisnicima da vide kako će fotografija izgledati, Huawei P8, pruža mogućnost kreativnog eksperimentisanja sa izvorima svetlosti u mraku.
Huawei P8 Director Mode, je prvi profesionalni režim za snimanje video zapisa na pametnom telefonu. Omogućava korisnicima pametnih telefona da usmere i kontrolišu do tri druga Android telefona prilikom snimanja video zapisa, iz četiri ugla, simultano i uz mogućnost sinhronizovanog montiranja videa.
Huawei je predstavio I moćan novi Selfie režim koji omogućava personalizovano podešavanje pružajući zabavu za više ljudi.

Postavljanje novih standarda za mobilnu povezanost

Tokom procesa istraživanja i osluškivanja potreba elitnih korisnika pametnih telefona, Huawei se usredsredio na rešavanje pitanja prekinutih poziva I slabog signala.

Signal+ tehnologija kompanije Huawei omogućava telefonima da neverovatnom brzinom prebace signal sa jednog na drugi kraj antene obezbeđujući održavanje jakog signala. Osim toga, Signal + poboljšava brzinu uspostavljanja veze čak i kada korisnici putuju vozom brzine od 300km/h.
Takođe, Huawei P8 je povećao brzinu povezivanja na roming mrežu. Baziran na internacionalnom roming testu obavljenom u preko 20 zemalja u regionima širom Evrpe, Severne i Južne Amerike, Australije i Azije sa mrezom optimizovanom za 4G signal, Huawei P8 se uskladio sa mrežnim uslugama roming operatera tri puta brže od prosečnog telefona.
Serija P Huawei kompanije ostvarila je značajan uspeh širom sveta. Globalna prodaja Huawei P6 iznosila je 5 miliona uređaja u 60 zemalja. Prodaja Huawei P7 premašila je broj od 4 miliona prodatih uređaja u više od 100 zemalja za samo 6 mesecim a uspesi P6 i P7 ukazuju na potenijal tražnje za Huawei P8.
Huawei P8 napravljen je u dve verzije, P8 Premium po ceni od 599EUR i 499 EUR za standardnu verziju.

Tags: 4G telefonAndroid LollipopDirector modeDSLR kameradual SIMHuaweiHuawei P8London

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Jedva cekam da ga vidim. Sa mojim Mate 7 sam prezadovoljan. Jeste da je P serija za klasu ispod, ali mislim da ce P8 tu granicu da anulira 🙂

 • Konačno da neko izbaci nešto drugačije na tržište. Huawei se izgleda baš naoštrio na mobilno tržište. Još da porade na marketingu i da open source-uju kernel, naprave GPE verziju i da vidiš… Uspeh zagarantovan!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *