Huawei predstavio Ascend P7

Objavila u 07/05/2014 u 15:20

Huawei je predstavio Ascend P7 koji je po nekoliko stvari drugačiji od ostalih Android telefona. Telefon ima Huawei-ev čipset i to quad-core radnog takta 1.8 GHz Cortex A9 HiSilicon Kirin 910T i GPU Mali-450MP4. Kako će se ponašati ovaj čipset u odnosu na konkurenciju, ostaje nam da vidimo u nekim testovima u budućnosti. Telefon dolazi sa 2 GB RAM-a i 16GB interne memorije. Ima slot za dodatnu micro SD karticu do 64 GB.

Telefon ima IPS ekran veličine 5 inča sa full HD rezolucijom i gustine piksela 441 ppi. Ekran je prekriven sa Gorilla Glass 3. Ekran je bio slaba tačka kod prethodnih Huawei modela i izgleda da su to sada ispravili. Interesantno je da ovaj telefon ima prednju kameru od 8 MP i zadnju od 13 MP. Huawei je uradio i mnoge softverske izmene i dodatke na kameri. Inovacija je mogućnost kreiranja selfie fotografije sa panoramskom pozadinom. (New level selfie) 😛

Telefon je izrađen od vrlo interesantnih materijala, najmanje ima plastike, dosta stakla. Na video klipu objašnjavaju da je izrađen iz nekih 7 slojeva…  Po dizajnu, kako vidim na slikama, prati liniju prethodnih Huawei modela. Kada vidim uživo telefon, znaću nešto više o tome.

Ono što je najzanimljivije je Emotion UI na kojem Huawei radi već nekoliko godina unazad. I nekako kao da nisu imali mnogo uspeha sa kreiranjem dobrog interfejsa, ni po čemu nisu uspevali da izdvoje Emotion UI u odnosu na interfejse drugih kompanija. I zato su ovog puta bili “inovativni” i kopirali su iOS7 interfejs. Telefon dolazi sa KitKat (4.4.2) Androidom i Emotion UI-jem. A pogledajte par fotografija koje je napravio sajt BGR na kojima se vidi interfejs i dizajn telefona.

huawei ascend p7

huawei ascend p7

huawei ascend p7

huawei ascend p7

Tags: AscendHuaweihuawei ascend p7novi telefonselfie

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Meni na prvi pogled neodoljivo podseća na SONY Z1, a već na drugi se vidi preveliki uticaj iPhone, mada na treći pogled se uočava da su krali i od Finaca!
    Sve u svemu, znali su šta rade, da ne kažem kradu! Lep telefon i na oko, a i po performansama na papiru. Videćemo šta kaže uživo 🙂

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *