Huawei Ascend D Quad izlazak opet odložen

Objavila u 27/06/2012 u 12:33

huawei quad coreAko se vratimo u mesec februar, setićemo se da je Huawei najavio najbrži quad core telefon sa nazivom Ascend D Quad. Pisali smo o ovoj najavi. Prvobitno je trebao da se pojavi na tržištu u aprilu kao najbrži telefon sa quad core procesorom, potom je izlazak odložen za jun/jul a po svoj prilici neće se pojaviti pre septembra.

Ovo kašnjenje je izazvano tehničkim problemima u proizvodnji Huawei-jevog quad core procesora, kako kaže Yu Chengdong, CEO Huawei korisničke biznis grupe.

Da je Huawei Ascend D Quad izašao na vreme kada je prvobitno najavljen bio bi to zaista top telefon. Pošto su kompanije Samsung i HTC izbacili njihova četvorojezgarna čeda, Huawei može samo da ih prati. Huawei Ascend D Quad bi trebao da se pojavi sa Huawei K3V2 1.2GHz quad-core čipsetom, ekranom od 4,5 inča, 720p rezolucijom i 330 ppi gustine piskela. Telefon će imati kameru od 8MP i prednju kameru od 1,3 MP.

Tags: CEOčipsetHuaweikameraodlaganjeproizvodnjaquad coretelefon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • ne stvarno ja mislim da su za to krivi samsung i htc jer mislim da guraju lovu i ucutkuju huaveja…od februara do danas mogli su da naprave 10000000 telefona ali kako je tako je…iskreno telefon je na foru galaxy s2 a pritom ima mnogo bolji i veci displej + quad core… 😀 msm hit hitova!!

  • Secam se kad je bila prva vest “Quad-Core telefon iz Huawei-a” …taj neki fazon… ja pomislio da ce biti nesto od njih. Medjutim ovo pokazuje koliko u stvari nisu vesti.
    Nadam se da ce bar biti pristupacniji od ovih trenutnih quad-ova, da obara cenu dualima… 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *