HTC priznao hardverski Wi-Fi problem na Tegra 3 verzijama One X modela

Objavio u 21/06/2012 u 11:23

htc one x

Neki korisnici su nedavno prijavljivali probleme sa Wi-Fi signalom na HTC One X modelu ukoliko se drži “na određeni način”. Da, kao i kod Apple-a, samo je ovde slučaj sa WiFi konekcijom umesto mobilne mreže.

HTC je već identifikovao problem i kako kažu budući modeli neće imati taj problem:

Nakon istrage izolovanih primedbi za problem sa WiFi konekcijom na HTC One X modelu, mi smo identifikovali problem i našli rešenje koje se nalazi u delu telefona oko konektora za WiFi antenu. Iako se mnogi nisu žalili na ovaj problem, mi smo učinili korake da implementiramo soluciju u našem proizvodnom procesu kako bi sprečili da se ovaj problem pojavi u budućnosti. HTC je posvećen tome da svaki kupac ima odlično iskustvo i izvinjavamo se na bilo kakvoj neprijatnosti koju je možda izazvao ovaj problem.

HTC tvrdi da je ovaj problem izolovan na nekolicinu korisnika, ali nisam siguran da li je ovo samo “u nekim slučajevima”.

Koliko se zasad zna, problem se javlja samo kod nekih Tegra 3 verzija telefona. Snapdragon verzija za sada nema ovaj problem.

Takođe, neki korisnici tvrde da sa maskom ovaj problem nestaje, a HTC je izbacio nekoliko OTA apdejta kako bi pokušao da reši ovaj problem softverski.

Da li ste vlasnik HTC One X telefona? Jel imate problema sa WiFi konekcijom?

Ja sam se bio nameračio na ovaj telefon, ali posle ove vesti, nekako se dvoumim.

Tags: hardverhardwarehtcOne XOTAproblemWiFi

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Nisam ni sličnih problema imao sa svojim One X sa Tegra3.

  • Danas svaka kompanija napravi neki veliki propust, čast izuzecima ali sve više se pojavljuju fabričke greške, ne znam kako to sebi dopuštaju…

  • Aleksandar Petkovic 21/06/2012 u 11:51 AM

    Ja sam vlasnik One X i imam problema sa WiFi konekcijom. Beskonacno dugo pokusava da se ukaci na kucni ili bilo koji drugi WiFi. Nekad i uspe… ali mnogo cesce ne. Sreca u nesreci je data paket od 2GB mesecno koji je vise nego dovoljan da se WiFi i ne pali… Dok ne izadjes iz Srbije… a onda? Onda si u problemu…

    • Ima moj cale One X. I njemu se to desavalo sa WI-FI-jem i resenje se nije krilo u update-ima vec u security type-u o.O. Ranije mi je ruter bio osiguran sa WPA, to je promenjeno na WPA2. Nekim cudom, konektuje se normalno i signal mu je dosta dobar. Probaj to da promenis, nista te ne kosta i ne mozes nista da pokvaris 😀 .

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *