HTC First ili ti Facebook Phone se ne prodaje

Objavio u 14/05/2013 u 18:32

HTC First

Pre nešto više od mesec dana, Facebook je predstavio partnerstvo sa HTC i AT&T kompanijama na press događaju u Manlo Park-u. Produkt ovog partnerstva je bio HTC First koji je koštao 99$ i bio je prvi telefon koji je dolazio sa već instaliranim Facebook Home lančerom.

Mišljenja oko Facebook Home-a su bila podeljena kako kod blogera i novinara, tako i kod kupaca. First nije izgledao loše, ispod njega je bio stock Vanilla Android operativni sistem i imao je pristojne specifikacije. Međutim ništa od ovoga nije uspelo da pridobije pažnju kupaca tako da nije uspeo da se zadrži ni par meseci u prodaji.

Izvori kažu da je prodato manje od 15 hiljada primeraka, čak i nakon spuštanja cene na 1$ uz ugovor, jer kako kažu AT&T nije dovoljno promovisao ovaj uređaj kupcima. Sada će se svi primerci koji nisu prodati vratiti u HTC, a onda ko zna … staro gvožđe ili prepakivanje na uređaj sa Sense-om i dalje u prodaju 😀 Da stvar bude još gora, tvrde da je HTC ChaCha iz 2011 imao veću prodaju od HTC First telefona. LOL

Ja iznenađen nisam, ne znam za vas, ali priča sa Custom lančerom je prevaziđena još pre par godina kada je HTC Magic dolazio sa Rosie (Sense) lančerom.

Šta vi mislite? Jel bi ste kupili ovaj telefon da je stigao do Srbije?

Tags: Facebook HomefailhtcHTC FirstLauncherslaba prodaja

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Ada i dzabe je skup,ne bi ga kupio sanse nema 😀

 • Ja bih ovo kupio bez problema, sklonio bih FB Home i imao bih cool telefon sa stock Androidom 🙂

 • Nesto sto sam ja primetio je da svi hejtuju FB u smislu da ne zele jos vise da ga rasire masama i ne vole Zakerberga, kako god da mu se ime pise(koliko sam ga samo puta opsovao kad mi je fejs zab’o). Da je unutra sense, ili vanilla bez tog njihovog launcher-a, moguce je da bih ga uzeo, ali ovako ne.
  I da, ljudi vole malo privatnosti.

 • Za neku pristojnu cenu, ovo je odlican telefon i verovatno bih ga kupio i proporucio nekome uz naravno chekiranje opcije Turn off Facebook Home 🙂

 • Ovo sam vec jednom napisao na drugoj temi, ali jos jednom cu…

  Drug iz srednje je kupio ChaCha…
  Moj smeh se cuo do Horgosa.

  Ovo oslikava moje misljenje o FB telefonima.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *