Geeksphone “Revolution” biće dual boot Firefox OS i Android

Objavila u 12/02/2014 u 4:12

Španski Geeksphone je najavio predstavljanje telefona Revolution 20. februara. Kako je to samo 4 dana pre početka MWC-a, pretpostavljam da će se možda ipak i pojaviti u Barseloni primerak ovog uređaja.

Telefon ima dual-core Intel Atom procesor radnog takta 1,6GHz. Ima ekran od 4,7 inča sa rezolucijom 960×540 piksela. Telefon ima 1GB RAM, prednju kameru od 2 MP i zadnju od 8MP. Mora se priznati da je ovo zaista ok specifikacija. Ono što je zapravo najbitnije kod ovog telefona je operativni sistem. Geeksphone su se pojavili na tržištu sa Firefox OS sistemom krajem 2013. godine. A Revolution dolazi sa 2 operativna sistema: Firefox OS i Android. Jako me zanima kako su ovo smislili i implementirali. Jedva čekam da vidim.

Telefon bi trebalo da košta 289 eura prilikom predstavljanja. Dok kompanija nudi online prodaju za zainteresovane po ceni od 269 eura.

geeksphone Revolution

Tags: android osFirefox OSGeeksphonegeeksphone RevolutionIntel AtompredstavljanjeŠpanija

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *