Conquest S6 – kineski izdržljivi telefon koji je skoro otporan na sve

Objavio u 18/02/2015 u 0:03

Izdržljivi pametni telefoni su uglavnom namenjeni za ljude kojima je izdržljivost njihovog uređaja zaista neophodna, jer ih njihov posao vodi na takva mesta gde se izdržljivost uređaja više ceni od moćnih hardverskih specifikacija. Ali kada pomislimo na ovu posebnu grupu pametnih telefona, prvo što nam pada na pamet jeste brend Caterpillar – koji gotovo dominira na zapadnom tržištu u ovom segmentu. No izgleda da i proizvođači iz Kine žele deo ovog tržišta.

Jedna mala lokalna kineska kompanija, je upravo objavila telefon pod nazivom Conquest S6, koji dolazi sa veoma izdržljivim karakteristikama, i koji će se dopasti osobama koje imaju potrebu za takvim uređajom. A i pogledajte slike – sam izgled telefona vam govori da je ovo uređaj napravljen da izdrži sve prilike i neprilike!

Pre svega da počnemo od onoga što je najbitnije za uređaj ove vrste – izdržljivost. Osim što je otporan na vodu i prašinu, Conquest S6 je napravljen tako da izdrži pritisak, zamrzavanje, ogrebotine, čak i visoke temperature. Telo uređaja poseduje ram koji apsorbuje udarce, a pored toga ovaj telefon poseduje dve metalne ploče oko ekrana koje su pričvršćene titanijumskim šrafovima kako bi se obezbedila dodatna zaštita za ekran. Sva ova zaštita vodi ka tome da je uređaj debeo – 15.7mm i težak velikih 290 g.

Conquest S6

Od specifikacija, Conquest S6 pokreće 64-bitni četvoro-jezgarni MediaTek MT6732 procesor, sa 1GB RAM-a. Zatim tu je i 8GB skladištne memorije, a što se kamere tiče, glavna zadnja kamera je 13MP, a prednja je 5MP rezolucije. A sve to pokreće Android KitKat 4.4.4 uz pomoć baterije kapaciteta 4000 mAh .

Cena Conquest S6 je 325 dolara, što i nije skupo kada se uzme u obzir kakvu zaštitu dobijate. Ovaj uređaj će za sada biti dostupan samo u Kini, no tu su različiti preprodavci preko kojih možete da nabavite ovaj uređaj ako ga zaista želite ili vam je potreban.

Izvor Gizchina.es

Tags: Android 4.4 KitKatandroid osConquest S6Izdržljivi telefonkineski telefon

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *