Bsquare i Qualcomm upakovali 1.5GHz Snapdragon u MSM8660

Objavila u 02/05/2011 u 17:44

qualcomm

Još na CES događaju u  januaru Qualcomm kompanija za čipove je prezentovala njihov uređaj MSM8660 namenjen developerima za testiranje mobilnih aplikacija. Ovaj uređaj ima 1.5 GHz dual core Snapdragon ojačan sa Adreno 220 GPU tehnologijom. Inače ga sada prodaju kao paket za mobilni razvoj pod nazivom Snapdragon Mobile Development Platform i može se kupiti za ni manje ni više nego 1350 dolara na sajtu Bsquare.com/Qualcomm.

Ovaj uređaj pogoni Android 2.3 i sa Adreno 220 uspešno strimuje HTML5 video direktno u browser-u i bez seckanja pušta Flash video. Ako ipak nemate ovoliko para i mogućnosti da nabavite ovaj uređaj, a bavite se razvojem zahtevnih aplikacija i igara, onda je bolje da sačekate HTC Sansation, HTC Flyer ili da se dokopate HTC Evo 3D.

Qualcomm je pre par dana na njihovom Youtube kanalu objavio video klipove gde možete na delu videti kako se ponašaju video zapisi na šarmantnom MSM8660 🙂 I šta sve nudi ova mobilna platforma za razvoj aplikacija.

https://www.youtube.com/watch?v=Nnn5bthvq7M

https://www.youtube.com/watch?v=8ilIooqAnU0

Početkom aprila je na AnandTech blogu objavljen i rezultat OpenGL benchmark testa u kojem je učestvovao i ovaj uređaj. Pogledajte rezultate na grafikonu ispod.

rezultati

Tags: 1.5ghzAdrenodual-coreQualcommSnapdragontestiranjeuređaj

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Ja samo mogu da kažem WOW!!!
  Samo neka oni cepaju. Izborićemo se mi sa tim.

 • Donekle se slazem sa tobom,hardver svakako treba da napreduje.Ali mislim da ce se ici na losu strategiju i na stetu korisnika tj. da ce umesto da single core 1GHz procesori postanu standard i da im masovno padne cena oni ostati u istom cenovnom rangu a da ce dual core procesori biti dosta skupi i da nece biti softvera za njih upravo zbog pocetnog malog broja korisnika.Bojim se da cemo imati situaciju kao i kod prvih dual core procesora na desktop racunarima koji su bili skupi a zivotni vek im je prosao cekajuci na dual core kompatibilan sotver.
  Po meni bi baterije trebalo da budu primarni cilj,jer su po meni glavna kocnica.

  • Slazem se sa tobom ali bih samo dodala da se sa asinhronim dual core procesorima manje trosi baterija za razliku od sinhronih dual core procesora i ovih single core procesora, a dobijaju se bolje performanse. Zato se ide na dual core a ne na jacanje single core procesora.

 • Da mi je samo znati na sta misle da iskoriste ovoliku snagu?Jedva da je i single 1GHz procesor iskoriscen softverski.Podrzavam razvoj ali mislim da ce doci do velikog disbalansa u odnosu sotver/hardver.

  • Hmmm, mislim da grešiš. Hardware je uvek bio i uvek će i biti sporiji od software-a. Baš zato što na tržištu još uvek ima proceosra od 600 i manje MHz imamo aplikacije koje mogu da rade bolje ali je developer odlučio da je izradi za sve. Mozilla se odlučila za korak da izbaci podršku za stare uređaje, i svi su je odjednom ispljuvali. A radi savršeno na 1GHz+

   Samo neka hardware ide gore, software će to lako iskoristiti kad postane standard 😉

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *