Blackphone isporučuje prvi pametni telefon optimizovan za sigurnost

Objavio u 30/06/2014 u 12:54

SGP Technologies SA, joint venture kompanija bazirana u Švajcarskoj danas je najavila da će Blackphone uređaji početi sa isporukom prvo onima koji su telefon naručili u pretprodaji. SGP Technologies je formalno lansirao Blackphone ranije ove godine na MWC-u u Barseloni.

Kako postoji ogromna potražnja za telefonom koji će imati fokus na privatnosti u komunikaciji, surfovanju i cloud prostoru, Blackphone je verovatno lider u definisanju ove nove kategorije u telefonima optimizovanim upravo za privatnost. MIT Technology Review je na svojoj listi “10 Prodornih Tehnologija” za 2014. postavio upravo Blackphone. Pored toga, Blackphone je osvojio i dve nagrade od svog predstavljanja: “10 najboljih proizvoda na MWC 2014” i “2014 Red Herring Europe Top 100“.

“Uzbuđeni smo što smo uspeli da postignemo ovo na vreme i isporučimo ovaj neverovatan uređaj potrošačima, koji ima neprevaziđenu kombinaciju privatnosti i mobilnih inovacija i vizija”

rekao je Weir-Jones, CEO SGP Technologies kompanije.

  • Blackphone je prvi pametni telefon na svetu koji je od početka kreiran kako bi obezbedio maksimalnu sigurnost korisnika. Blackphone ima PrivatOS operativni sistem koji je baziran na Android KitKat verziji i pruža mogućnost zaštite i kontrole na nad sigurnošću bez kompromisa. Posebne prednosti koje donosi su:
  • Privatnu komunikaciju: Blackphone opcija enkriptovane glasovne, video i tekstualne komunikacije sa prilogom preko Silent Circle, Silent Phone i Silent Text aplikacija koje su kreirali Phil Zimmermann i Jon Callas, koja pruža korisniku slobodu sigurne komunikacije bilo gde gde ima mobilni ili Wi-Fi internet.
  • Wi-Fi sigurnost: Kismet Smarter Wi-Fi Manager sprečava Wi-Fi hotspotove od presretanja Blackphone korisničke istorije bežične konekcije i drugih informacija koje je moguće iskoristiti za praćenje lokacije korisnika ili paterna aktivnosti i osetljivih ličnih i poslovnih informacija.
  • Sigurnosni Centar: Pruža vlasnicima kompletnu kontrolu nad dozvolama pruženim aplikacijama i njihovo menjanje bez restartovanja telefona.
  • Daljinsko resetovanje na fabrička podešavanja i zaštita: Moćan alat za daljinsko brisanje podataka daje Blackphone vlasnicima dodatno miran san jer pruža mogućnost kontrole njihovih podataka na telefonu bilo gde da se nalaze u svetu.
  • Anonimno internet surfovanje i VPN: Disconnect Search je podrazumevana pretraga na Blacphone uređajima. Ova pretraga nudi privatnost pri surfovanju od invazivnih Web monitoring alata sakrivajući korisničku IP adresu, browser cookie-e i lične informacije. Blackphone takođe ima i Disconnect Secure Wireless aplikaciju, koja je pametni VPN dizajniran za prevenciju prisluškivanja preko Wi-Fi ili mobilnog interneta.
  • Privatni cloud prostor: Blackphone korisnici mogu da pristupe SpiderOak privatnom i enkriptovanom cloud servisu direktno sa mobilnog uređaja, gde samo oni imaju mogućnost dekriptovanja i pristupanja privatnim fajlovima.

Inicijalni lager je veoma brzo rasprodat u prvih nekoliko meseci nakon predstavljanja na MWC-u, ali kako kažu iz SGP Techologies, prodavnica https://store.blackphone.ch će biti ponovo otvorena 14. jula sa mogućnošću novih narudžbina. Nekolicina zemalja će moći da kupi ovaj telefon i preko operatera.

Za više informacija, specifikacije itd. posetite https://www.blackphone.ch ili pratitre @Blackphone_ch na Twitteru.

Tags: blackphonecrni telefondaljinsko brisanjeenkripcijaprivatossigurnostVPN

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *