5.6mm je “debeo” najtanji pametni telefon i stiže iz Kine

Objavio u 05/05/2013 u 10:27

Poslednjih godinu dana se mnogi proizvođači pametnih telefona utrkuju za titulu “najtanjeg pametnog telefona na svetu”. OPPO i Huawei su jedni od tih koji su se pridružili trci. Ali tron je veoma teško zadržati, jer se iz meseca u mesec pojavi novi, koji je još tanji, jer tehnologija iz dana u dan napreduje.

5.6mm Kineski Telefon

Trenutno ovu titulu “najtanjeg pametnog telefona na svetu” nosi Huawei P6 koji je debljine 6,18mm. Pre toga je to bio OPPO, a pre toga opet Huawei.

Sada, takođe iz PRCa (People’s Republic of China) od proizvođača po imenu UMeox stiže novi Brand X5 pametni telefon. Ovo je sada stvarno najtanji telefon koji ste ikada videli. Ne samo da skida Huawei P6 sa trona, već ide ispod 6 milimetara. Nešto što niko nije očekivao.

Tačnije, njegova debljina je 5,6mm, a sa fotke iznad, deluje kao “žilet” ako se gleda sa strane 😀

Dimenzije telefona su 118 x 60 x 5,6 mm i dolazi sa pristojnim 4 inčnim ekranom, prema izveštajima. Ako ste ljubitelj tankih telefona, lepe vesti, izgleda da stiže u Evropu.

Iskreno, ja bih pre i da bude debeo, samo da mu baterija izdrži bar dva dana, to je sve što tražim sad 😀

[Via GizChina]

Tags: Brand X5Huaweikineski telefoninajtanji telefonOppoUMeox

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *