Vesa ComTrade tvitnuo o novom tabletu sa nazivom “Tesla”

Objavila u 19/03/2014 u 21:57

Veselin Jevrosimovic

Danas je na tviteru, Veselin Jevrosimović, vlasnik ComTrade-a tvitnuo Instagram fotografiju u kojoj drži tablet. Veselin kaže u njegovom tvitu: “Ekskluzivno, evo ga prvi srpski tablet “TESLA””.

Na fotografiji se vidi da je tablet proporcija 4:3 i meni je u startu ličio na Prestigio tablet od 8 inča sa manje zaobljenim ivicama. Na slici se uređaj ne vidi jasno, što je Vesa i želeo da postigne pravivši ovaj namerni buzz. Po ostalim pitanjima koje je dobio, znamo da je u pitanju Android tablet, i da je veličine 7,8 inča. Znamo i da će biti predstavljen zvanično za nekih mesec dana. Kaže Veselin da ćemo se cenom iznenaditi i da je tablet pravljen u saradnji sa Intelom.

Intel je inače u poslednje vreme dosta novca uložio u marketing njihovih čipova kako bi se progurali na tržište pametnih telefona i tableta. Tako da sve više možemo na tržištu očekivati uređaje sa Intel Inside.

Ne znamo o kakvoj se konkretno saradnji sa Intelom radi kada je o ovom tabletu reč. Pretpostavljamo da je ComTrade radio na portovanju Androida na tablet. Pa ako je to slučaj, onda se ovo svakako ne može nazvati prvim srpskim tabletom. Odavno već postoje BlueBerry tableti za koje softver portuje PIN Computers i oni bi se mogli nazvati prvim srpskim tabletima.

Pitali smo Veselina kada Srbodroid dobija tablet na test, nije nam još ništa odgovorio.

Tags: AndroidComTradeInstagramtabletTeslaVeselin Jevrosimović

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *