Upoznajte Jide Remix Ultra, Android tablet koji veoma liči na Surface Pro 3

Objavio u 12/01/2015 u 11:37

Da li ste ikada zaželeli Microsoft-ov Surface Pro 3, ali da ga umesto Windows OS-a pokreće Android operativni sistem. U koliko je odgovor potvrdan, želja vam se upravo ispunila!

Kompanija Jide koja je osnovana 2014. godine od strane tri bivša radnika Google-a, je očigledno došla na ideju da bi bilo dobro napraviti tablet koji gotovo predstavlja identičan klon Surface tableta, ali samo što će ovaj tablet pokretati Android OS.

Ovaj „svetski prvi, pravi ultra-tablet“, kako ga ova kompanija predstavlja, koristi modifikovanu verziju Androida 4.4.2 nazvan Remix OS, čiji dizajn u mnogome podseća na Windows 8. Ali ova modifikovana verzija Androida ne kopira samo izgled, već ovaj Remix OS poseduje i multi-window funkcionalnost Windows 8.

Što se dizajna tiče, kod ovog tableta sve od zadnjeg naslona pa do odvojive tastature koja se spaja magnetski, veoma podseća na Surface Pro 3, što po mom mišljenju nije uopšte loše.

Remix Ultra tablet poseduje ekran dijagonale 11.6“ sa rezolucijom od 1080 x 1920 piksela, i pokreće ga Tegra 4 procesor sa radnim taktom od 1.8 GHz. Od ostalih karakteristika, tu su 2GB RAM memorije, verzije sa 16GB i 64GB interne memorije koja se može proširiti memorijskom karticom, zatim prednja i zadnja kamera od 5 megapiksela, kao i baterija kapaciteta 8100 mAh.

Jide Remix Ultra tablet će za sada biti samo dostupan u SAD i Velikoj Britaniji u 2. i 3. kvartalu ove godine, i to za 349$ za 16GB i 449$ za 64GB varijantu.

Iako ovakvi tableti sa Android OS-om ne mogu nikada zameniti pravi Windows OS, oni su i više nego dovoljni da zadovolje neke osnovne potrebe prosečnih potrošača – e pošta, osnovni rad sa dokumentima, facebook, twitter, pisanje poruka, gledanje YouTube snimaka itd. A za neke posebne potrebe, naravno i dalje će postojati problemi, mada čak i takvi problemi su sve ređi iz dana u dan.

Tags: android osgoogleJideJide Remix Ultra tabletmicrosoftMicrosoft Surface Pro 3

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *