[MWC] Asus predstavio Asus PadFone Infinity i FonePad

Objavila u 26/02/2013 u 12:00

Moram vam priznati da mene ovi nazivi PadFone i FonePad totalno zbunjuju. 5 puta sam proveravala da li je 7 inča ili 10 inča, da li je 2 u 1 ili 1 u 1…. Kao što znate, PadFone ideja je da imate telefon koji može da se stavi u dock tableta i dobijete tablet. Tablet i telefon koriste isti procesor i kompletan hardver. Sve podatke sa telefona odmah imate i na tabletu. Nažalost od izlaska prethodnog PadFone-a o čijem predstavljanju sam vam pisala pre godinu dana, još uvek nisam imala priliku da testiram ovaj uređaj, niko nam ga nije ponudio na test. Tako da i dalje nemam stav da li je ovo cool ili nije. Deluje super a da li je zaista tako, ne znam. Ako imate neka iskustva, javite.

PadFone Infinity

Juče je Asus na MWC-u u Barseloni predstavio njihov poslednji PadFone uređaj, ASUS PadFone Infinity. Novi PadFone ima ekran od 5 inča i dolazi uz 10,1 inči tablet dock. Telefon od 5 inča ima full HD rezoluciju 1920 x 1200 (441 PPI), Qualcomm Snapdragon 600 procesor sa radnim taktom na 1,7 GHz i Adreno 320 GPU. Telefon ima 2GB RAM i 32 ili 64GB interne memorije. Telefon ima i zadnju kameru od 13MP (F/2.0) kao i prednju kameru od 2MP.

Tablet dock od 10,1 inča u koji se “ubaci” telefon ima isto full HD rezoluciju i dodatnu bateriju koja omogućava duplo veći kapacitet upotrebe uređaja. Tablet takođe ima prednju kameru i to od 1MP. Tu je i microUSB 2.0 port.

I telefon i tablet (kućište) izgrađeni su od aluminijuma i poprilično tanko deluju. Ovaj uređaj će koštati u Evropi oko 999 eura. Biće dostupan u aprilu.

 

 

To je to kada je reč o PadFone-u ali sada je Asus predstavio i FonePad.

fonepad

FonePad ima drugačiji koncept. Radi se o tabletu od 7 inča koji može da služi i kao telefon. FonePad ima ekran od 7 inča sa rezolucijom 1280×800 piksela i dolazi sa Android verzijom 4.1 (Jelly Bean). Ono što je interesantno je da ga pogoni Intel Atom Z2420 single core procesor sa radnim taktom od 1,2 GHz. Tu je i grafika PowerVR SGX540 i 1GB RAM-a.

Postoje i dve verzije Asus Fonepad-a. U Evropi se očekuje lansiranje Fonepada u aprilu mesecu i to sa 16GB interne memorije koji ima prednju kameru od 1,2MP i to po ceni od 219 eura. Dok se na Azijskom tržištu očekuje verzija od 8GB interne memorije sa prednjom kamerom od 3MP u martu mesecu za nekih 250 dolara. Obe verzije imaju mogućnost dodavanja microSD kartice i 5GB Asusovog cloud servisa.

Iako nisam luda za konceptom tablet/telefon sve u jednom, ovaj uređaj bih rado testirala zbog Atoma.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gx0NZ5O03HI

https://www.youtube.com/watch?v=TuMHScgnRUI

https://www.youtube.com/watch?v=1Ki_LaDoYwk

 

Tags: 2u1aluminijumAsusBarselonaFonePadfull hdMWCPadFone Infinitytablettelefon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Dakle, PadFone je zapravo drugačiji koncept (telefon u dock-u tableta), dok FonePad spada u ono što je popularno već neko vreme pod imenom “phablet”. 🙂

  • Saglasan za cenu, prosto ovo nije uređaj za nas koji odmeravamo odnos cena/dobijeno – ovo je za ljude kojima novac pretiče u velikim količinama. Nije sad to meni za kritiku samo po sebi, ima takvih i red je da i za njih postoje uređaji, samo je oddyZR potpuno u pravu, ako već imam toliko para za uređaj(e), bolje dva sa sopstvenim procesorima i memorijom, nego jedan sa promenljivom veličinom ekrana. Telefon inače odlično zvuči za Q1 2013, sve na broju…

  • PadFone je zanimljiva ideja i čak sam razmišljao jedno vreme da uzmem PadFone 2 (bile su neke razumne cene preko ebay-a), ALI, največi problem koji ovaj uređaj ima, po meni, i ralzog zašto sam odustao je bukvalno NIKAKVA podrška developera za custom romove. Prepušteni ste update-ima samo od strane OEM-a…
    Sa druge strane, preteruju sa cenom, jer za manje para se može kupiti i telefon i tablet iste konfiguracije i imati 2 uređaja koja imaju svoj hardver i mogu funkcionisani odvojeno.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *