Huawei predstavio MediaPad M1 8.0

Objavila u 13/08/2014 u 13:37

Nema sumnje da je Huawei postao opasan igrač u Android svetu. Pre nekoliko godina imali su pompezne najave o najbržem telefonu ali nekako se sve tada izjalovilo i Huawei je kaskao za konkurencijom. Čini se da u poslednjih 6 meseci Huawei uspeva da ide u korak sa konkurencijom. Sada su njihovu MediaPad liniju proširili sa još jednim tableom od 8 inča.

Iako najavljen još u februaru, na našem tržištu se pojavio sada. Ovo je tablet koji nudi pristojne perfomanse i dugotrajnu bateriju.

huawei mediapad m1 8

Tablet ima čipset: Hisilicon Kirin 910, procesor: Quad-core 1.6 GHz i GPU: Mali-450MP4. Ima 1 GB RAM i 8/16 GB interne memorije. IPS LCD ekran rezolucije 800 x 1280 piksela i kamera od 5 MP zapravo čine ovaj uređaj idealnim za porodicu i kućnu upotrebu. Odličan za decu i za gledanje filmova. Što bi se reklo, Kauč Device.

Odlična stvar kod ovog tableta je baerija od 4800 mAh za koju kažu da moće da podrži 8 sati gledanja video materijala. Tablet je debeo 7.9 mm i težak 329 grama. Ono što je mana ovog tableta je Android verzija, samo 4.2 Jelly Bean.

Videh na netu da mu se cena kreće oko 250 dolara. Nije loše. Ali ipak mogli bi pustiti neki apdejt na KitKat.

232327-7

Tags: baterijaHuaweiMediaPAd M1 8.0specifikacijatablet

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 871

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share