Google pretraga sada optimizovana za tablete

Objavila u 31/07/2011 u 16:31

Kako smo prethodnih mesec dana doživeli promene u dizajnu na svim Google-ovim servisima, tako u okviru ovih promena, Google je najavio i prilagođeni interfejs rezultata Google pretrage za tablete. Tako da ukoliko koristite Honeycomb 3.1+ tablet ili iPad možete očekivati narednih dana ove promene. Google će puštati postepeno ove promene na različitim tržištima.

Iako meni nije bio toliki problem da koristim i standardnu Google pretragu na tabletu, verujem da je ljudima sa debljim prstima to malo problem. Ipak u klasičnoj pretrazi imamo mala sitna slova za linkove a ipak na tabletima je lakše navigirati preko krupnijih dugmića. Takođe, na tabletima raspolažemo sa manjom površinom nego na desktop računarima, pa samim tim interfejs treba da bude prostiji. Konkretno kao što možete videti na slici ispod, u novom interfejsu za tablete, Search dugme je smešteno ispod polja za pretragu. Omogućuje brz pristup specifičnim rezultatima, kao što su Images, Video, Places, Shopping. Potrebno je samo pipnuti dugme i i selektovati željenu opciju i videti rezultate iz te kategorije.

tablet pretraga

Kod rezultata pretrage slika na Google, poboljšano je korisničko iskustvo prilikom uvećavanja slika (preview-a), poboljšano je skrolovanje i brže učitavanje thumbnail slika. Takođe je i font malo uvećan i dugmići prilagođeni. Sve u svemu, vlasnici tableta mogu očekivati bolji užitak prilikom surfa :).

tablet image pretraga

Tags: googleHoneycombinterfejsoptimizacijapretragarezultatisliketablet

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *