ASUS najavljuje MeMO Pad tablet

Objavio u 14/01/2013 u 11:54

asus-memo-pad-colors

ASUS je juče najavio svoj novi tablet pod nazivom MeMO Pad, tablet od 7 inča koji bi trebalo da zadovolji potrebe korisnika koji žele da poseduju kvalitetan uređaj po veoma pristupačnoj ceni. ASUS MeMO Pad dolazi sa Androidom 4.1 i naći će se u nekoliko različitih boja – Sugar White, Titanium Grey i Cherry Pink. Kako u zvaničnom saopštenju ističu, MeMO Pad je elegantan tablet sa neklizajućom pozadinom koja sadrži dijamantsku šaru, uz veoma tanak dizajn i malu težinu uređaja. S obzirom da je ASUS sa Guglom napravio Nexus 7, koji je u sličnom cenovnom rangu, očekivano je da MeMO Pad cilja na istu grupu korisnika ali zapravo, MeMO Pad nije zamišljen kao konkurent Nexus 7 tabletu.

ASUS MeMO Pad pokreće WM8950 procesor od 1GHz kao i Mali-400 GPU uz 1GB RAM memorije. Ekran je rezolucije 1024×600 piksela i nudi dobre uglove gledanja kao i osvetljenost koja bi trebalo da pruži dobre rezultate čak i pri dnevnoj svetlosti. MeMO Pad takođe dolazi i sa takozvanim ASUS SonicMaster i MaxxAudio opcijama za zvuk visokog kvaliteta. Baterija je kapaciteta 4270mAh i trebalo bi da pruži 7 sati korišćenja tableta. Tu je još i prednja 1MP kamerica sa mogućnošću snimanja 720p video snimaka.

Sa strane interne memorije, MeMO Pad dolazi u varijantama od 8 i 16GB uz mogućnost dodavanja microSD kartice, što je možda i najveći nedostatak Nexus 7 tableta. ASUS nudi i 5GB besplatnog prostora preko svog cloud servisa.

MeMO Pad će se naći u prodaji već tokom januara ali za sada nije poznato na kojim tržištima. ASUS ističe i da MeMO Pad neće imati dock sa tastaturom, kao što poseduje Transformer Pad. Početna cena će se kretati od $149.

Tags: Asusmemo padNexus 7tablet

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *