8 Android aplikacija za Honeycomb tablete

Objavila u 18/07/2011 u 17:10

honeycomb androidPre svega nekih 4 meseca na tržištu se pojavila Motorola Xoom, prvi tablet sa Honeycomb-om. Honeycomb (za one koji ne znaju) je Android verzija 3.0 koja je optimizovana za tablete. Sledeći uslov za popularizaciju Android tableta je jednim delom na developerima. Potrebno je optimizovati aplikacije za Honeycomb ili kreirati potpuno nove aplikacije namenjene baš tabletima. Zadatak nije jednostavan i potrebno je još dosta vremena i truda da se poveća broj aplikacija. Sajt Android Police je poslednje dve nedelje pratio koliko novih aplikacija za tablete sa Honeycomb-om se pojavilo na Android Marketu. Pa su tako uočili 9 novih aplikacija, a ja vam ovde prenosim 8 jer ona 9. nije za naše tržište. Android tržište je potpuno nezasićeno sa aplikacijama za tablete, tako da pozivam sve developere da obrate pažnju na tablete i ako su u mogućnosti, da kreiraju aplikacije za tablete. Ako neko od domaćih developera kreira aplikaciju specijalno za tablet, rado ćemo je predstaviti na Srbodroidu i pozvati sve vlasnike Honeycomb tableta da je istestiraju. Evo i tih poslednjih 8 aplikacija za srećne vlasnike Honeycomb tableta:

1. SwiftKey Tablet X

SwiftKey je super popularna i odlična tastatura na Android platformi. Sada je kreirana i izbačena verzija optimizovana za tablete koja će zasigurno pomoći u bržem kucanju na tabletu. SwiftKey tastatura sa njegovim prediktivnim algoritmom pomaže u bržem kucanju tako što pretpostavlja šta ste želeli da napišete. Ona uči iz vaših SMS poruka, email-ova, Facebook-a i Twitter-a, odnosno sa svih naloga kojima joj vi dozvolite pristup.

Za ovu tastaturu imate trenutno 3 teme: light, dark i neon. U horizontalnom položaju tableta se podeli na levu i desnu stranu tastature dok u sredini ostaju brojevi. Tastatura je dostupna na marketu za 363 dinara.

Microsoft SwiftKey AI Keyboard
Microsoft SwiftKey AI Keyboard

2. Bloomberg za tablete

Pratite vesti, informacije sa marketa i vaš portfolio na Bloomberg-u. Ovo je aplikacija za ljude koji se bave finansijama i zanimaju ih svi profesionalni izvori u vezi biznisa i finansija. Aplikacija prikazuje grafikone koji ilustruju odnose važnih biznih trendova i pomažu u analiziranju tržišta. Aplikacija super upakovana i lepo ispeglana. 🙂 Besplatna je na marketu.

Hive Player je muzički plejer optimizovan za Honeycomb tablete. Podržava sledeće funkcije:

 • widget koji omogućava dobru navigaciju kroz albume, izvođače, sve pesme, plejliste i žanrove sa opcijama za shuffle, pauziranje i puštanje, kao i odabir sledeće i prethodne pesme.
 • widget i pleyer se međusobno sinhronizuju, ono što otvorite u vidžetu se učita i u samom plejeru. Svaka navigacija kroz pesme se sinhronizuje, bilo da to radite kroz vidžet ili plejer, Kada je pokrenut samo vidžet, sinhronizacija će se izvršiti prilikom pokretanja plejera.
 • možete koristiti samo vidžet bez plejera.
 • možete vrštiti navigaciju unazad pritiskom na standardno back dugme
 • omogućeno je dodavanje više plejlista odjednom
 • ukoliko imate duplikate pesama, oni se filtriraju prilikom dodavanja plejliste
 • pretraga prilikom kreiranja plejliste (prikazuje se iznad plejera)

U budućnosti biće dodata i podrška za Google Music. Google Music još zatvoren za developere.

Hive Player
Hive Player
Developer: Nicholas Falletta
Price: $1.50
Hive Player Demo
Hive Player Demo
Developer: Nicholas Falletta
Price: Free

4. PressReader for Honeycomb

PressReader for Honeycomb donosi više od 1800 novina iz 95 zemalja na 48 jezika na vaš tablet. Možete testirati aplikaciju 7 dana trial perioda. A ovo su neki od svetskih novina koje možete čitati: The Washington Post, USA Today, Los Angeles Times, Chicago Tribune, International Herald Tribune, Globe and Mail, National Post, Vancouver Sun, Irish Independent, Irish Times, Daily Mail, The Herald, Hamburger Morgenpost, Der Tagesspiegel, Il Messaggero, Bangkok Post, Kommersant…

Funkcionalnost:

 • automatska pretplata na vaše omiljene naslove
 • sortiranje publikacija po zemlji, jeziku, favoritima ili poslednje
 • okretanje stranica kao kod pravih novina
 • zumiranje i širenje članaka i fotografija i savršeno čitljiv pregled
 • laka navigacija kroz publikacije koristeći thumbnail slike u listi
 • otvaranje članaka u tekst modu “easy-to-read” za lako čitanje
 • šerovanje članaka na društvenim mrežama i email-om
 • ne morate čitati, možete uključiti on-demand audio i tako slušati zavaljeni u fotelju
 • pretraga naslova i slekcija naslova za download

PressReader (preinstalled)
PressReader (preinstalled)

5. Ustream

Ovo nije nova aplikacija ali je sada optimizovana i za Honeycomb tablete. Aplikacija omogućava da uživo gledate TV na vašem tabletu (i telefonu).

 • pronađite live show, nadolazeću seriju, poslednje emitovane ili pretražujte po kategorijama
 • dok uživo gledate prenos nekog događaja, možete i chat-ovati i komentarisati događaj zajedno sa svim ostalim koji to isto gledaju

Ustream
Ustream
Price: Free

6. IMDb Movies & TV

Poslednjim apdejtom i aplikacija za pregled IMDB baze filmova, serija i TV show-a je dobila podršku za Honeycomb tablete. Sada i sa tableta možete da se ulogujete i ocenjujete vaše omiljene filmove i serije. Aplikacija izgleda odlično i ima sve mogućnosti pretrage baze kao na web verziji sajta.

IMDb: Movies & TV Shows
IMDb: Movies & TV Shows
Developer: IMDb
Price: Free

7. Evernote

Evernote je jedan od najboljih cloud solucija i sada je dobio podršku za tablete. Evernote je besplatna aplikacija koja može pomoći u vašoj produktivnosti. Ostanite organizovani, sačuvajte vaše ideje kroz zapise u notesu, fotografisanjem, kreiranjem to-do lista, snimanjem glasovnih podsetnika i sve to na kraju imate dostupno lakim pretraživanjem gde god da ste, kod kuće, na poslu ili u hodu. Možete pretraživati tekst unutar slika, organizovati notes po tagovima, i lako šerovati na društvenim mrežama i slati na mejlove.

8. Wizz widget

Wizz widget je moćna kolekcija vidžeta sa kojima možete brzo i lako da pristupite društvenim mrežama i servisima. Od vidžeta dostupni su: Facebook, Facebook Stack, Twitter, Twitter Stack, Agenda, Agenda Month View, Calendar, Google Reader, Google Reader Stack, TimeLine (Facebook & Twitter).

Tags: android 3.0aplikacijeHoneycomboptimizacijatableti

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

6 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *