Uskoro Kaspersky za Android

Objavio u 10/03/2011 u 11:50

kaspersky

Broj trojanaca i malware-a na Android platformi raste svakodnevno. Iskreno sam se nadao da to neće biti u ovoj meri, ali svaka platforma kada postane “mainstream” zadobije i pažnju onih koji žele da naude. Jedini način na koji ćete moći da se zaštite jeste antivirus. Kaspersky je ovo uvideo – naravno, i uskoro izbacuje program Mobile Security 9 i za Android platformu.

Nekako kada čujem da se veliki igrači u ovim vodama poput Kasperskog uključuju, sve to dobija ozbiljan ton.

Android verzija Kaspersky antivirusa za sada neće imati funkcionalnosti kao što to imaju verzije za Windows Mobile i Symbian platforme, poput enkripcije i roditeljske zaštite, ali one glavne su tu. Verzija za Android će imati podršku da prati uređaj i da briše podatke na daljinu. Antivirus podrška, firewall i zaštita privatnosti su takođe opcije koje će se naći u ovom paketu. Mobile filtering je opcija koja će omogućiti korisnicima da blokiraju spam SMS i neželjene telefonske pozive. Takođe će imati podršku za nedavno obelodanjene trojance. Pretplata će koštati 29.95 dolara po licenci, a podržani su Android 1.6 – 2.2.

Na marketu već sada ima dosta Antivirusnih rešenja, ali lično sam uvek bio siguran kada se Kaspersky crveneo pored sata. Verovatno će kao i na desktop verziji oduzimati dobar deo resursa, ali šta je tu je. 😐

Tags: Androidkasperskymalwaretrojanacvirus

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *