Root aplikacije možda neće raditi na Androidu 4.5

Objavio u 20/01/2014 u 23:44

Kada treba da izađe nova verzija Androida, uvek ima špekulacija. Međutim, većina priča oko toga se svode na procurele skrinšotove i mnogo manje na neke izmene u samom sistemu. S vremena na vreme se ipak otkriju neki detalji koji nam govore o tome šta sledi.

Nedavno, je nekoliko commit-ova napravljeno u AOSP master tree koji sprečavaju SU od izvršavanja na fajlovima u /data particiji. Ovo je problem jer mnoge (ne sve) trenutne root aplikacije uključuju fajlove koji se otpakuju i izvrše iz foldera na ovoj particiji. Tako da, ako se ovi commit-ovi ne uklone, veliki broj trenutnih aplikacija koje zahtevaju root će morati da promene način na koji rade kada stigne nova verzija Androida.

Tako da ako ste developer root aplikacije, kako da to izbegnete? Poznati XDA član Chainfire je uspeo da nađe potencijalni zaobilazni put koji je dodao u njegovu How-To SU stranicu. Ovaj zaobilazni put zapravo funkcioniše tako što se izvuče kod i pokrene iz RAMa ili rootfs.

Moguće je da će se ova dva komita skloniti pre sledeće verzije Androida. Međutim, bolje sprečiti nego lečiti, tj. bolje znati unapred šta nam sledi. Tako da developeri, na posao! 😀

[via Chainfire Google+]

Tags: android 4.5android rootChainfireroot

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *