Lažne Angry Birds zapravo LeNa malware

Objavio u 08/04/2012 u 8:52

ANdroid MalwareLeNa (Legacy Native) melware je dobio apdejt, tako da sada ne traži interakciju korisnika kako bi preuzeo kontrolu nad uređajem, kažu iz Lookout-a.

LeNa je do sada viđana na alternativnim Android marketima, nije još viđena na Google Play, tako da se širi uglavnom među korisnicima alternativnih rešenja i među Kinezima. Malware se predstavlja kao legitimna aplikacija, a poslednja verzija izgleda kao puna kopija, nedavno objavljenih Angry Birds Space.

Originalna verzija LeNa malware-a se oslanjala na SU aplikaciju, koju koriste ljudi koji su rutovali Android telefone kako bi omogućili super user privilegije aplikacijama koje ih zatraže. Što je značilo da su samo korisnici rutovanih uređaja izloženi riziku.

Lookout takođe izjavljuje:

Skoro smo identifikovali značajan apdejt LeNa propusta koji koriste GingerBreak propust da bi dobili root dozvolu na uređaju. Koristeći ovaj propust, nova verzija LeNa-e ne zavisi od korisničke interakcije kako bi dobila root pristup na uređaju. Ovo proširuje rizik i na korisnike koji nisu zakrpili ovaj propust (Android verzija 2.3.4 i više nema ovaj propust).

[via LittlePrince i CNET]

Tags: AndroidAngry Birds SpaceLeNaLookoutmalwarerootSuperUser

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *