Još jedan SMS Trojanac za Android se pojavio

Objavio u 11/09/2010 u 7:12

android trojan alert

Trojan-SMS-AndroidOS-FakePlazer-B je počeo da se distribuira preko sajtova na Ruskom jeziku nudeći video klipove. Iako još nije primećen na drugim sajtovima, možemo očekivati njegovo pojavljivanje na ostalim sajtovima u bliskoj budućnosti. Kada posetite ovaj sajt na nekoj drugoj platformi, dobijete željeni klip, ali, ako to uradite sa AndroidOS-om trojanac će se download-ovati bez vašeg znanja. Ovaj metod govori samo o tome da ljudi koji drže sajtove sa trojancem ovo rade svesno.

Kao što je sličan trojanac ranije radio, ovaj takođe šalje SMS na brojeve koji koštaju oko 6$ (oko 450 din) po poruci. Ovo se izvodi preko pozadinskog procesa tako da korisnik ovo može da primeti jedino kada primeti ogroman račun. Kao i sa svim trojancima, ovo može biti sprečeno tako što ćete ići na sajtove kojima verujete, kao i da pazite koji vam procesi traže koju dozvolu pristupa.

Kako se sve veći broj korisnika odlučuje za Android, tako i postaju sve veća meta Trojanaca kao što je ovaj. Za sada postoji veoma mali broj malicioznih aplikacija za Android, ali eksperti iz antivirusnih kompanija očekuju porast u narednim godinama, kako popularnost bude rasla.

Tags: Androidsmstrojantrojanac

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *