HTC, we have a problem!

Objavila u 03/02/2012 u 8:33

htc logo

Na osnovu prijava a i sada direktne potvrde od HTC kompanije, pojedini HTC modeli telefona su podložni hakovanju i krađi zapamćenih podataka o logovanju na bežične (WiFi) mreže. Kako se navodi, eksploatacija korisničkih imena i lozinka može da se izvede kreiranjem aplikacija koje koriste rupe u Android platformi koju HTC koristi na mnogim uređajima. Na osnovu istraživanja Brete Jordan utvrđeno je da ova greška u softveru ne dozvoljava pristup samim 802.1x podešavanjima, ali dozvoljava pregled Wi-Fi lozinke i korisničkog imena.

Do sad je utvrđeno da se ovaj problem odnosi na sledeće telefone:

 • Desire HD  – verzije FRG83D, GRI40
 • Glacier – verzija FRG83
 • Droid Incredible – verzija FRF91
 • Thunderbolt 4G – verzija FRG83D
 • Sensation Z710e – verzija GRI40
 • Sensation 4G – verzija GRI40
 • Desire S – verzija GRI40
 • EVO 3D – verzija GRI40
 • EVO 4G – verzija GRI40

Jordan kaže da su Google i HTC upoznati sa ovim problemom još od septembra i da su zajedno radili na otklanjanju greške.

Na HTC-ovom sajtu stoji i sledeća izjava:

HTC has developed a fix for a small WiFi issue affecting some HTC phones. Most phones have received this fix already through regular updates and upgrades. However, some phones will need to have the fix manually loaded. Please check back next week for more information about this fix and a manual download if you need to update your phone“.

 

“HTC je razvio zakrpu za ovaj mali problem sa WiFi-em koji se odnosi na neke HTC telefone. Mnogi telefoni su već dobili ovu zakrpu kroz regularne apdejtove i apgrejdove. Ipak, na nekim telefonima je potrebno ručno instalirati ovu zakrpu. Molimo vas da sledeće nedelje potražite više informacija u vezi ove zakrpe i da je ručno skinete sa sajta i apdejtujete vaš telefon.”

Iako je rešenje problema iza ćoška, ne bi bilo loše da ukoliko imate neki od nabrojanih modela telefona, da promenite lozinku za WiFi. I svakako, pratite HTC-ov sajt sledeće nedelje.

Tags: apdejtfixhtclozinkaproblemUpdateupgradeWiFizakrpa

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Sjećam se da je developer sa XDA rootSU nekoliko puta do sada spomenuo u svojim postovima da se na Androidu zaključno sa verzijom 2.3.3 Wi-Fi podaci čuvaju kao običan tekstualni fajl (plain text. Ne znam sve detalje tako da je ovo nepotpuna informacija ali ipak informacija 🙂

 • Desire nije na spisku. 😆

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *