Android preživeo pwn2own takmičenje u hakovanju

Objavio u 20/03/2011 u 17:08

pwned

Svake godine se održava takmičenje nazvano pwn2own na kom hakeri pokušavaju da nađu propuste u browser-ima, software-u i operativnim sistemima. Za ovo se dobijaju novčane nagrade onima koji uspeju da hakuju neki software na neki način. U poslednjoj ediciji takmičenja Google je stavio Chrome i Android OS na test.

Google je prošao takmičenje bez posledica, tačnije, niko nije uspeo da hakuje ni Chrome ni Android. Isto se ne može reći za iPhone 4. Pored Androida, Windows Phone 7 je preživeo test.

Tačno koji hakovi su korišćeni za preuzimanje kontrole nad uređajima još uvek nije objavljeno. Google Chrome browser je testiran na Chrome OS Cr-48 notebook-u kada su hakeri pokušali da ga slome. Lepo je videti da je naš voljeni OS siguran, bez obzira na malware koji se pojavljivao u Android Marketu u poslednje vreme.

Tags: AndroidChromehakerihakovanjeiPhone 4sigurnosttestWindows Phone 7

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *