Poslednji dan u 2013. godini je vreme da osigurate vaš telefon od krađe, izgubljenog telefona ili zaboravljenog šablona!

Objavio u 31/12/2013 u 16:52

Završavamo dve hiljade trinaesti krug oko sunca od kad znamo da brojimo, a taj dan se popularno na celoj planeti proslavlja u obesti. Jede se, pije se, svi fotkaju hranu, piće, pijane prijatelje, grlimo se, volimo se, jer to nismo stigli da uradimo za prethodnih godinu dana.

Za sve te želje, čestitke i pozdrave upakovane sa fotografijom ili nekim video klipom ćete sigurno koristiti vaš omiljeni Android uređaj. Kako i Androidi jedu (struju barem), nahranite ga dobro, jer fotografisanje i snimanje video zapisa oduzima dosta energije.

A pošto se mnogi neće sećati sledeće godine gde su ostavili Android telefon, predlažem vam da uključite Android Device Manager opciju na telefonu:

Dakle, otvorite Google Settings aplikaciju

Google Settings

Zatim uđutie u opciju Android Device Manager

Android Device Manager

I ovde uključite obe opcije:

  1. Remotely locate this device
  2. Allow remote lock and factory reset

Daljinsko resetovanje na fabricka podesavanja

Kada ovo uključite, možete sa mirom da se razvalite večeras bez bojazni da ćete zaboraviti šablon u pijanom stanju, da ćete izgubiti telefon, ili nešto treće. Ako vam se i to desi, dovoljno je da odete na google.com/android/devicemanager i tamo ćete videti gde vam se tačno nalazi telefon. Moći ćete da uključite zvono ujutru da bi ste ga locirali, da ga zaključate i time zaštitite od neželjenih pogleda ili da ga resetujete na fabrička podešavanja i to sa računara ili preko Android Device Manager aplikacije 😉

Daljinski reset na fabricka podesavanja

A evo kako to izgleda u aplikaciji:

Android Device Manager

Google Find My Device
Google Find My Device
Developer: Google LLC
Price: Free

Srećna vam Nova 2014. godina!

tj. 2014. krug oko sunca 😉

Tags: 2014fabrička podešavanjaNova godinapronalaženje telefonaReset na fabrička podešavanja

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *