Texas Instruments izbacuje Dual-Core procesor na 1.5GHz za pametne telefone

Objavio u 09/12/2010 u 8:43

OMAP4430/OMAP4440

Sledeća generacija mobilnih procesora polako počinje da se formira, a poslednji koji pokazuju na čemu su radili su Texas Instruments, čija dual-core ponuda je neverovatno dobra. OMAP4440 procesor koji je baziran na Cortex-A9 MPCore-u radi na radnom taktu od 1,5GHz. Ovo daje ubrzanje od 1,25 puta u grafičkim performansama i 30% brže učitavanje web stranica, kao i podršku za dekodiranje i prikazivanje videa 1080p rezolucije.

Snaga čipa ima moć reprodukcije 1080p stereoskopskog 3D videa, 1080p video konferencije, rad dve 12MP kamere u isto vreme, kao i video kompresovan bilo kojim codec-om koji mu date.

Texas Instruments će slati probne primerke proizvođačima u prvoj polovini 2011. godine, tako da možemo očekivati njihovu implementaciju tek u drugoj polovini sledeće godine.

Za više informacija o ovom veoma brzom čipu možete pogledati na zvaničnoj prezentaciji Texas Instruments-a

Tags: 1.5ghzčipdual-coreprocesorTexas Instruments

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *