0

Texas Instruments izbacuje Dual-Core procesor na 1.5GHz za pametne telefone

OMAP4430/OMAP4440

Sledeća generacija mobilnih procesora polako počinje da se formira, a poslednji koji pokazuju na čemu su radili su Texas Instruments, čija dual-core ponuda je neverovatno dobra. OMAP4440 procesor koji je baziran na Cortex-A9 MPCore-u radi na radnom taktu od 1,5GHz. Ovo daje ubrzanje od 1,25 puta u grafičkim performansama i 30% brže učitavanje web stranica, kao i podršku za dekodiranje i prikazivanje videa 1080p rezolucije.

Snaga čipa ima moć reprodukcije 1080p stereoskopskog 3D videa, 1080p video konferencije, rad dve 12MP kamere u isto vreme, kao i video kompresovan bilo kojim codec-om koji mu date.

Texas Instruments će slati probne primerke proizvođačima u prvoj polovini 2011. godine, tako da možemo očekivati njihovu implementaciju tek u drugoj polovini sledeće godine.

Za više informacija o ovom veoma brzom čipu možete pogledati na zvaničnoj prezentaciji Texas Instruments-a

Objavljeno u Novine
eboye

eboye

Vasilj
Milošević
Objavio tekstova:
Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *