Šta Lenovo NE dobija kupovinom Motorole

Objavio u 30/01/2014 u 10:40

Dok se prašina spušta oko Lenovo kupovine Motorole, otaje nam da analiziramo šta se tu zapravo događa. Znamo da je Lenovo dobio Motorolu kao kompaniju koja proizvodi mobilne uređaje, što uključuje logo i ime. Ali šta zapravo Lenovo NE dobija ovom kupovinom?Zna se da Lenovo ne dobija ni jedan patent koji je Google dobio kupovinom Motorole 2012. godine. Google je kupovinom Motorole zapravo kupio prvenstveno patente kako bi odbranio na sudu Android platformu i proizvođače Android uređaja od napada Microsoft i Apple kompanija.

Takođe se sada zna i da Motorola advanced R&D divizija neće biti predata Lenovo kompaniji. Ovo je deo motorole koji je odgovoran za sve kul stvari koje Motorola izbacuje, od digitalnih tetovaža do pilula za autentifikaciju. Ovde spadaju sve sumanute Motorola ideje.

Deo R&D-a je i projekat Ara, koji ostaje u vlasništvu Google kompanije. Prema Re/Code sajtu, R&D tim će ostati u Androidu, ali se dalji planovi još uvek ne znaju. Tačnije, Google još uvek ne zna šta da radi sa njima i da li da ih stavlja pod Google Android krila.

regina dugan

Takođe ne dobijaju Reginu Dugan, koja je na čelu R&D divizije. Duganova je probila svoj put u Google nemalo pre Guglove kupovine Motorole i odmah se pridružila Dennis Woodside-u u teškim vremenima za Motorola kompaniju. Duganova je došla u Google/Motorola kompaniju iz DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). Ova kompanija je glavna za R&D u ministarstvu odbrane.

Kada se sve svede, Lenovo dobija samo Motorola proizvodnju, a Google zadržava svu intelektualnu svojinu. Lenovo ne dobija patente, ali dobija odliče fabrike hardvera i softvera sa uigranim timom. Google zadržava patente, R&D i specijalne projekte.

[via AndroidCommunity]

Tags: googlekupovinaLenovoministarstvo odbranemotorolaProjekat Ara

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *