Srbija napokon deo Android sveta

Objavila u 12/07/2011 u 16:40

Od danas korisnici Android telefona u Srbiji mogu da kupuju aplikacije na Marketu. Iako smo ovo već  najavili sredinom maja, tek sada smo zaista dobili ovu mogućnost. Tako sada u Marketu možete videti aplikacije koje se plaćaju u dinarima i kada odaberete aplikaciju umesto Download opcije pojaviće se Buy opcija. Potom je potrebno da unesete podatke od vaše kartice za internet plaćanje.

Kod nas postoje Visa kartice za internet plaćanje koje morate posebno da podignete u vašoj banci i sa njom možete obavljati bilo koju kupovinu na internetu. Meni se konkretno nije otvorila opcija na telefonu da odaberem Srbiju u listi zemalja prilikom unosa podataka kartice, iako vidim cene u dinarima i mogućnost unosa kartice. 😐 Dok kolega eboye kaže da on već sada ima tu opciju i kaže da je uneo sve podatke uspešno.

Da se razumemo, i dosad smo mi koristili aplikacije koje su se plaćale, takođe i dosad smo mogli da kupujemo aplikacije koje se plaćaju. To smo mogli ako bi koristili recimo Market enabler pa lažirali državu iz koje smo a i znam da je Google Checkout naplata radila odlično. Tako da nije ovo nešto sad super novo, ali je ipak lepo znati da si ti deo sveta i da neko misli na tebe.

Javite nam da li vi imate ove nove mogućnosti, kako na veb marketu tako i u samoj market aplikaciji na telefonu.

edit by eboye: Kupovina je moguća, za sada, samo preko Google Checkout-a, pošto naše kartice još uvek nisu uvrštene u sistem plaćanja. Da bi ste napravili nalog na Google Checkout posetite ovaj link: https://checkout.google.com/ i unesite podatke vaše kartice za internet plaćanje.

edit by goldie: Kada napravite Google Checkout nalog, imaćete opciju da izaberete vašu karticu prilikom plaćanja aplikacije. Evo meni sad sve cool. 😀

Tags: Android SrbijabuykarticemarketmogucnostplacanjeSrbija

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

9 komentara, pridruži se diskusiji!
  • neke aplikacije koje imaju da skinu kao krekovane nisu skupe nego su bezobrazno skupe zato savetujem da svaku aplikaciju koju zelite da kupite dobo analizirate i vidite da li vam zaista treba ako vec necete da je skinete sa nekog od 100000 crack verzija

  • Uspeo sam na kraju tako što sam uneo karticu i adresu na checkout.google.com gde je nekako prošla validacija a onda kupio aplikaciju sa telefona. I opet iz prvog pokušaja nije uspela transakcija nego tek posle dummy update-a podataka o kartici. Pa, lepo što konačno radi, ali posle ovolikog čekanja i maltretiranja nekako i nisam previše oduševljen.

  • Meni ne uspeva da kreiram Checkout nalog. Zapne kod unosa adrese – kaže invalid address i ništa ne pomaže. Da li je neko danas uspeo da se registruje? Oni što imaju od ranije nalog na Google Checkout se ne računaju jer su oni verovatno pod Serbia and Montenegro. Sad smo Republic of Serbia, kao postcode se traži PAK i neka mistična validacija za adresu. 🙁

    • Probaj da za zip kod upises nulu ispred prave adrese. (ex. 021000) Meni google maps nije hteo da prihvati petocifren broj. Mozda nema veze sa ovim, al ko ce ga znati 😉

      • Tu prepreku sam prošao tako što sam stavio PAK – šest cifara. Tek posle toga kaže ‘invalid address’ bez da me uputi na to koji deo adrese mu smeta.

  • mnogo ce vode jos proteci dunavom dok ovo zazivi kod nas…

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *