Sony Xperia sola od sada možete koristiti i sa rukavicama

Objavio u 01/10/2012 u 11:00

Sony Xperia sola od sada možete koristiti i sa rukavicama

Pre par dana smo najavili ICS update za tri Sony modela, a sada vam predstavljamo jednu novinu vezanu za Sony Xperia sola model. Ovaj model je poznat po takozvanoj “Floating touch” tehnologiji koja je omogućava korišćenje pojedinih aplikacija bez dodira jer može da prepozna prst na određenoj razdaljini od ekrana.

Pored mnogobrojnih poboljšanja i novih aplikacija koje su stigle uz ICS update, Sony je odlučio da ovu tehnologiju iskoristi i omogući korisnicima da svoj telefon koriste i sa rukavicama. Svi znamo da je zbog tehnologije današnjih ekrana veoma otežano korišćenje u zimskom periodu jer stalno morate da skidate rukavice, što može biti veoma iritirajuće. Na tržištu postoje i posebne rukavice koje na kažiprstu imaju posebnu vrstu materijala koja omogućava korišćenje kapacitivnog ekrana.

Ukoliko posedujete Sony Xperia sola, nadamo se da ćete uživati tokom zimskih dana. Ova funkcija bi trebalo da je automatski aktivirana ali ukoliko se desi da telefon ne reaguje na dodir sa rukavicom, potražite opciju u podešavanjima telefona.

Pogledajte zvanični video demo:

Tags: floatingrukavicesolaSonytouchXperia

Autor
Saša Nedić Saša Nedić

Objavljenih tekstova: 57

Saša Nedič, po struci inženjer informatike i student master studija Industrijskog inženjeringa, web developer i dizajner, zaljubljenik u modernu tehnologiju i Android. Nakon Samsung Galaxy Note uređaja, sada poseduje HTC One X. U slobodno vreme se bavi muzikom i pisanjem. Obožava minimalistički dizajn, customizovanje Androida i Holo temu. Jedan je od pobednika Samsung Appsolutno Smart takmičenja.

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *