Samsung se nameračio na Android

Objavila u 13/09/2010 u 4:40

Samsung Android phoneVeć nekih nedelju dana se vrti ova vest po netu, a to je da Samsung ima želju da se što više okrene Android platformi. Polažu nade u uspeh sa Galaxy S linijom gde su već isporučili milion uređaja na Američko tržište. Skoro su predstavili i njihov tablet Samsung Galaxy Tab o kojem smo pisali. Kako kaže YH Lee, glavešina 🙂 marketinga za Samsung telefone, njima je Android platforma najveći prioritet trenutno, zato što je Android otvoren i fleksibilan i što je možda i najbitnije, postoji tržište koje želi Android.

Kompanija će nastaviti i sa razvojem njihovog Bada softvera i ponudiće model telefona sa Bada u narednom tromesečju. Do kraja godine je u planu da prezentuju i model telefona sa novom Microsoft Windows platformom. Ove godine Samsung nije prezentovao nijedan novi telefon sa Symbianom ali kažu da će nastaviti ukoliko osete potrebu tržišta. Trenutno ne vide zahteve od korisnika za Symbian Samsung telefonima, kaže YH Lee. Eto, lepo od njih što osluškuju želje njihovih korisnika, mada sve to ide više u njihovu korist…

via Reuters

Tags: Androidbadasamsungsymbianwindows

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *