Otvorena automobilska aliansa hoće 2014. da donese Android u automobile

Objavio u 06/01/2014 u 17:08

Videli smo pametne telefone, pa tablete, pa teletablete, pa pametne satove, pametne naočare … na red su sigurno automobili. Novokreirana Open Automotive Alliance planira upravo da pokrene lavinu Androida u automobilima. Veoma tiho je sve najavljeno u zvaničnoj izjavi i postu na Google+ Android stranici. OAA je grupa koja se nada da će unaprediti integraciju između automobila i Android uređaja. Google, General Motors (GM), Audi, Honda, Hyundai i Nvidia su šest članica Otvorene Automobilske Alianse i naravno, i druge kompanije su dobrodošle.

Inicijalno nema puno detalja, široki cilj OAA je jasan: biti u automobilskoj industriji ono što je Open Handset Alliance u svetu mobilnih uređaja. Ova grupa kaže da 2014. može biti godina kada će automobili postati povezani i pametni, jer kako kažu između naših automobila i mobilnih uređaja treba da bude jednostavna konekcija. Prvenstveni cilj je sigurnost a ne zabava.

Ovde nije samo cilj gurnuti običan Android u automobile, već kreirati standardizovanu platformu u automobilima na koju će se Android uređaji znati povezati i komunicirati.

OAA vebsajt tvrdi da ćemo videti “prvi auto sa Android integracijom” do kraja godine. Prirodno je da će svaki proizvođač imati svoj tempo, ali nadajmo se da će barem nekoliko imati isti smer.

[via OAA; +Android]

Tags: Android AutomobilautomobilOAAOpen Automotive Alliance

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *