Novi Google YT kanal za mobilne uređaje

Objavila u 03/09/2010 u 18:23

Google Mobile kanalPre par dana Google je predstavio novi Youtube kanal Google Mobile sa interesantnim interfejsom. Na kanalu možete videti video kutiju koju možete rotirati po raznim osama, kanal izgleda zaista osvežavajuće. Primećuju se odmah i dva “taba”: Featured i All Apps. Kada odaberete Featured možete pregledati odabrane klipove od strane Google-a, trenutno su postavljeni klipovi koji objašnjavaju Google Goggles. Radi se o aplikaciji za mobilne uređaje sa kojom imate mogućnost vizuelnog pretraživanja interneta. Aplikacija radi tako što fotkate nešto u vašoj okolini ili na računaru i aplikacija vam ponudi pretraživanja po rečima sa fotografije ili pretraživanje cele fotografije ukoliko je u pitanju slika ili nešto prepoznatiljivo. Ne očekujte još čuda od Google Goggles jer je ovo tek početak vizuelnog pretraživanja interneta. Pogledajte i predstavljanje Goggles aplikacije na video klipu ispod.

Na novom Guglovom mobilnom kanalu interesantna je i opciju All Apps, njenim odabirom imate mogućnost i sortiranja video klipova o aplikacijama po mobilnoj platformi: Android, BlackBerry, iPhone i ostalim platformama.  U narednom periodu su obećali da će postaviti još mnoge druge klipove i da će obogatiti kanal. A ovu vest smo saznali na Google mobile blogu.

Tags: gogglesGoogle mobileinterfejsyoutube

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *