Nove opcije u interfejsu na Android marketu

Objavila u 17/11/2010 u 16:39

android marketDa bi Android uspešno nastavio sa razvojem i popularizacijom, neophodno je unaprediti Android Market. O ovom problemu marketa se priča svuda na netu a najviše među developerima. Da bi razvoj za Android bio unosan posao većem broju programera i dizajnera, neophodno je napraviti dobru “infrakstrukturu” tržišta gde će većem broju korisnika biti dostupne aplikacije koje se plaćaju, interfejs gde bi se korisnici lako snašli, i gde bi dobili više informacija o onome što ih zanima. Kako Android market nije savršen i ima ozbiljnih manjaka funkcionalnosti, tako su velike kompanije rešile da oni prave svoje markete. Takvu ideju ima HTC koji je krenuo da radi svoj market.

Kako je Android market pokupio dosta kritika, tako su najavljeni i radovi na njemu. Najavljena je šestočasovna obustava rada zbog održavanja Google Marketa za četvrtka 18. novembra od 19:00 do 1 posle ponoći po našem vremenu.  Prilikom ove obustave rada Android market će biti dostupan korisnicima aplikacija, ali neće moći da se postavi ni jedna nova aplikacija u ovom periodu. Kako kažu na sajtu AndroidPolice već sada su uočene nove opcije u interfejsu za objavljivanje aplikacija za developere na Android marketu. Dodata je opcija za za postavljanje ikona aplikacija u većoj rezoluciji (512 px širina x 512 px visina, 24 bit PNG ili JPEG – bez alfa kanala). Pored ove sada je moguće postaviti i promo video klip aplikacije i glavne slike aplikacije u rezoluciji od 1024 px širine x 500 px visine, 24 bit PNG ili JPEG (bez alfa kanala).

android market upload features

screenshot sa AndroidPolice sajta.

Tags: aplikacijadevelopmentinterfejsmarketprogrameri

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • I, sta bi na kraju sa ovim?

    • Nema jos nikakvih zvanicnih informacija, ali po pricama koje kruze, za novogodisnje praznike bi trebao da izadje online market, update za market aplikaciju i google-ov novi telefon

  • Ja bi samo voleo da vidim official Google Android Online Market, da mogu da pretrazujem aplikacije sa desktopa. Dobra su ova ostala resenja poput androidpit, appaware itd, ali i dalje to nije to. Receno je da sa Gingerbreadom ce doci i online market, pa nadajmo se da ove promene vode ka tome.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *