MIUI Gingerbread u najavi

Objavila u 07/03/2011 u 11:47

MIUI gingerbread

Od pre par nedelja sam instalirala MIUI Rom na moj HTC Desire jer sam čula mnoge pohvale za ovaj ROM. MIUI je kineski rom i iznenadio me je potpuno drugačijim interfejsom na Android telefonu. Sva podešavanja telefona imaju MIUI dizajn i drugačiji raspored opcija od klasičnog Android interfejsa. Interfejs ovog ROM-a je prepoznatiljiv po nešto većim ikonicama koje možete da rasporedite na 6 ekrana. Tako je ovaj UI mešavina stock Androida sa iOS, TouchWiz i malčice Sense UI. Sam ROM je ekstra brz, veoma intuitivnog rasporeda opcija i obiluje sa ugrađenim korisnim aplikacijama, tako da samom instalacijom ovog roma imate potpuno funkcionalan uređaj i bez instaliranja dodatnih aplikacija. Ali dobro, naravno da aplikacija nikad dosta 🙂

Kako je izašla engleska verzija ovog ROM-a tako se on popularizovao u celom svetu i postao jedan o poznatijih i korišćenijih romova za Android. Mišljenja o MIUI su podeljena, nekima se baš dopadaju šarene velike ikone, dok se fanovima minimalističkog stila, MIUI uopšte ne dopada. Poslednja vest sa MIUI dev bloga je da je u pripremi MIUI sa Gingerbread-om. Ovo je velika vest, pošto je poslednja verzija MIUI-a još uvek Android verzija 2.2. Već ovih dana se očekuje izlazak MIUI Gingerbread, pa se pripremite.

Na video klipu možete videti otprilike kako MIUI izgleda i funkcioniše:

Tags: aplikacijefroyoGingerbreadinterfejsiosMIUIROMTouchWizui

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *