HTC pravi svoj market

Objavio u 13/11/2010 u 12:02

htc-quietly-brilliant

Nije tajna da HTC želi da podigne svoju reputaciju u softverskom svetu, a ne samo u hardverskom. Nakon HTCSense.com web aplikacije koju su prezentovali zajedno sa Desire Z i Desire HD telefonima, potpuno je logično da HTC Hub aplikacija preraste u punokrvni market. Prema Financial Times-u ovo je tačno šta kompanija i planira.

HTC trenutno upošljava nove radnike zarad marketa, koji će prodavati kako aplikacije, tako i e-knjige. Kada će ovaj market biti, još uvek nema nikakvih naznaka.

I pored HTC već su se mnogi izjasnili, poput Amazona, da žele svoj market, pa tako je već sada nastalo nekoliko. Što će opet dovesti do dodatne Android fragmentacije.

Šta vi mislite o otvaranju ovog i ostalih marketa? Da li je to dobro za korisnike? Da li je bolje za one koji ih imaju, ili opet loše?

Tags: Androidappse-bookse-knjigeFragmentacijahtcmarket

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1156

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • […] Objavio je goldie u Novine | 17/11/2010 | 0 komentara Pozdrav! Ako ste novi ovde, možda bi ste hteli da se pretplatite na naš RSS feed.Da bi Android uspešno nastavio sa razvojem i popularizacijom, neophodno je unaprediti Android Market. O ovom problemu marketa se priča svuda na netu a najviše među developerima. Da bi razvoj za Android bio unosan posao većem broju programera i dizajnera, neophodno je napraviti dobru “infrakstrukturu” tržišta gde će većem broju korisnika biti dostupne aplikacije koje se plaćaju, interfejs gde bi se korisnici lako snašli, i gde bi dobili više informacija o onome što ih zanima. Kako Android market nije savršen i ima ozbiljnih manjaka funkcionalnosti, tako su velike kompanije rešile da oni prave svoje markete. Takvu ideju ima HTC koji je krenuo da radi svoj market. […]

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

share