Google+ sada konačno dobio events – i izgledaju odlično

Objavio u 28/06/2012 u 10:51

google-plus

Juče je Google+ navršio godinu dana postojanja. U svetu je ova mreža mnogo bolje prihvaćena nego kod nas, ali ako Google nastavi ovim tempom, lako može stići konkurenciju.

Facebook je u odnosu na Google+ bio u prednosti jer je imao mogućnost pravljenja event-a (događaja) koji dosta ljudi koristi, ali Google je sada i na to dao odgovor i to veoma kvalitetan. Google events se sada vezuje za Google kalendar i omogućava punu multimediju kod pravljenja posebne stranice za događaj. Ovo je zapravo mega feed za vašu žurku.

Pre događaja:

Event tab na Google+ može biti korišćen da se napravi novi događaj. Dovoljno je popuniti osnovne podatke: Ko je pozvan?; Gde se dešava?; Kada se dešava?. Možete pozvati i gosta koji nisu na Google+ društvenoj mreži, što je ogroman bonus, a ovo ide u prilog Google-u koji konstantno pokušava da pridobije nove korisnike.

Kada kreirate događaj, automatski se dodaje u vaš Google Calendar. Tada počinje zabava.

Događaj dobija posebnu stranicu na Google plusu. Ne samo da možete da pozovete vaše prijatelje, nego možete i da proverite da li su oni dostupni tad. “Check availability” dugme će vam iskočiti i moći ćete da proverite da li je ta osoba slobodna u vreme kada se vaš događaj odigrava. Ako je pak osoba zauzeta tad, G+ će vas odmah o tome obavestiti.

Stranice takođe mogu biti “dizajnirane” od strane organizatora događaja sa pokretnim banerima (cinemagraphic themes). Možete koristiti Google-ove slike, ili postaviti vaše.

Za vreme događaja:

E ovde počinje pravo ludilo 🙂 Google je uvek bio ponosan na instant aploud Google+ aplikacije na Androidu. Sada ova opcija zaista ima smisla. Ukoliko uključite “Party Mode” slike koje fotkate za vreme događaja će automatski biti aploudovane na stranicu događaja i odmah će biti vidljive. Tako da osoba koja je pozvana na događaj, a bila je sprečena, će moći da prati tok događaja i grize nokte 😛

Nakon događaja:

Ono što je možda i najbolja opcija novih stranica za događaje je da se sve fotografije sa događaja skupljaju na jednoj stranici. Tako da više nema onih priča: “E, ajde mi pošalji one fotografije od sinoć”, jer su one zapravo već tu. Naravno, ako imate neki drugi uređaj za fotografisanje, tipa DSLR fotoaparat, uvek naknadno možete dodati fotografije. Fotografije će hronološki biti poređane, tako da je kasnije lako pregledati kako je ceo događaj tekao.

Fotografije sa najviše komentara i pluseva će automatski ući u “Events Highlights” sekciju. Takođe, pored svake fotografije će biti i mali avatar, koji će pokazivati ko je tu fotografiju uhvatio, a postoji i filter, tako da možete videti fotografije samo od jedne osobe.

Sve u svemu, Google+ postaje ozbiljna društvena mreža sa pregršt kvalitetnih servisa i dubokom integracijom u ostale Google-ove servise.

Tags: događajieventsG+Google Plusmultimedija

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Гугл+ сада не изгледа лоше, у почетку ми се није свидео али сада је већ боље 🙂 Мада и даље га нећу користити јер не знам никога ко га користи :-/

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *