Google Play Instant igre sada mogu da se probaju i bez instalacije

Objavio u 20/03/2018 u 3:49

Gotovo dve godine nakon što je Google inicijalno najavio ovu funkcionalnost na Google I/0 2016, “Google Play Instant” sada je dostupan za igre na Play Prodavnici. Ova funkcionalnost je najavljena na Game Developers konferenciji 2018 i omogućava vam da pokrenete igru direktno iz Play Store-a bez da je preuzmete.

Ovo je odličan način da se igra proba bez da je uopšte instalirate. Čuva prostor, smanjuje protok i štedi vreme jer ako vam se igra ne svidi, jednostavno je ugasite i ne ostaje vam na uređaju. Ovo je već viđeno sa nekim aplikacijama na Play Prodavnici, ali je ova funkcionalnost konačno stigla i za igre.

Da bi ste probali funkcionalnost, sve što treba da uradite je da pazite na dugme “Try Now” (probaj sada) koje će se nalaziti pored dugmeta za instalaciju. Onog momenta kada kliknete na ovo dugme, igra će se učitati i pokrenuti. Da bi lakše našli ove Instant igre, Google je mnoge od njih grupisao u Instant Gameplay sekciju na Play Prodavnici. Trenutno ih nema mnogo, ali očekujte da će se lista ubrzo povećati.

[via PhanDroid]

Tags: Google Play InstantGoogle Play ProdavnicaPlay Prodavnica

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *