Google+ logovanje i nova settings aplikacija

Objavio u 27/02/2013 u 10:27

Google SettingsGoogle je juče plasirao Google+ logovanje (sing in) podršku kako za aplikacije, tako i za web koje omogućuje logovanje na druge servise sa Google plus nalogom. Google ovo naziva “application sign-in”. Ova “nova” funkcionalnost je zapravo stari Google sing-in, ali sada ima unapređene opcije koje dolaze sa Google+. Poređenja radi, sada će aplikacije imati nivoe privilegija kao što je to slučaj sa Facebook i Twitter logovanjem.

Sa ovim dolazi i unapređena mogućnost šerovanja da Google+. Tako na primer ako šerujete nešto sa SoundCloud aplikacije, šerovaće se i opcija da odmah pustite istu tu pesmu/mix  odmah u postu its. Ovo korisnici Google+ servisa već poznaju u nekom obliku.

Ovako će npr. developeri aplikacija moći da na svom sajtu daju opciju da se direktno sa sajta klikom na dugme Install, instaliraju aplikacije na Android uređaj. Ja se nadam da će Google dati otvoren API, pa da ćemo moći onaj naš QR kod ispod svake recenzije unaprediti, tako da imamo i dugme Install, kako bi vam skratili muke 😀

Kao deo ovoga, Google je apdejtovao i Google Play Services aplikaciju, koja donosi “novu aplikaciju” pod imenom Google Settings. Google Play Services će se apdejtovati u pozadini, kao i Play Store kako bi svi dobili unapređenje. Zapravo se ovo ne instalira kao nova aplikacija, već se samo dodaje prečica 😉

Tags: AndroidaplikacijaG+googleGoogle Play ServicesGoogle Plussettings

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Koliko sam shvatio nista revolucionarno se sa ovim ne dobija,osim sto se na podmukao nacin korisnici starijih uredjaja teraju na kupovinu novih zbog nedostatka interne memorije koja se na ovaj nacin nasilno zauzima.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *