Google kupio 1023 patenta od IBMa kako bi odbranio Android

Objavio u 16/09/2011 u 21:42

Google-IBM

Google je pre neki dan kupio 1023 patenta od IBMa kako bi odbranio Android platformu od rivala poput Apple-a i Microsoft-a. U.S. Patent i Trademark kancelarije pokazuju da je ova kupovina obavljena još 17. avgusta, ali je informacija tek skoro objavljena na njihovom sajtu. Predstavnici Google-a nisu hteli da daju nikakve dalje detalje u vezi ove kupovine.

Dodajte ovu hiljadarku na 1030 koju su kupili od IBMa u julu i 17.000 koju su dobili kupovinom Motorola Mobility-a za 12.5 milijardi prošlog meseca i dobijamo ozbiljne adute u odbrani od tužibaba. Google je izjavio da će ovi patenti biti korišćeni isključivo u odbranu. Kako bi se borio protiv zla, Google je poklonio devet njihovih patenata HTCu koji je iste iskoristio u odbrani na sudu protiv Apple-a.

E tako se to radi!

[Via Bloomberg]

Tags: googleIBMpatentiSudtuženje

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • mogli su bar da zaokruze na 1024 😀 svaka cast google za ovakve poteze

  • Ово око патената ми никада неће бити јасно, мислим која глупост, ладно могу да патентирам начин везивања пертли па ако видим да неко везује као ја онда га тужим.
    Мени се ово што ради Гугл уопште не свиђа, вуче ка монополу који никоме неће донети добро ако се деси.

  • go google go 🙂
    valjda ce uskoro doci u neko izjednacenje i da se prekine vise taj ”nonsense” sa ratom patenata

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *